Mysig hemmahelg!! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Mysig hemmahelg!!

Det här är den första helgen vi är hemma på flera veckor efter att ha varit borta på diverse upptåg. Miriam dansar ju balett på >>Studio Levels<< på lördagar och var så glad att äntligen vara tillbaka i studion med sina kompisar. Vi har faktiskt fått möjligheten att dela ut en liten rabatt om någon har ett barn som är intresserad av att testa. Se mer info under bilden nedan.

Medan Johan och Miriam är på dansen passar jag alltid på att gå och träna. Jag trodde aldrig att jag skulle hänga på gymmet så här ofta men nu när jag är på rehab efter mitt diskbråck så passar det utmärkt. Jag har lyckats springa en mil ett flertal gånger och har helt slutat med smärtstillande. Dock är jag inte lika snabb som innan men jag tänker att jag har tid på mig att hitta tillbaka. Jag har även börjat springa med Clarion igen på onsdagar vilket känns som ett steg i rätt riktning.

I dag har vi varit ute hela dagen och fotat lite höstbilder. Miriam tjöt av skratt när jag jagade henne bland de färgglada löven. När jag fångade henne så snurrade jag henne som en slägga och lyckan lyste i hennes ögon. Tänk att barn kräver så lite, var vi likadana? Jag vet att jag ofta lekte ute som barn medan min bror helst ville sitta inne och titta på teve. En sak jag skulle vilja be er om tips på är pyssel för en treåring. Jag var inne på att gjuta gips som vi senare kan måla. Kanske hennes händer och fötter, vad tror ni om det? Eller har ni andra roliga saker ni testat med er barn?

<adlinks> Imorgon ska jag upp på vinden och lägga upp Miriams nya barnstol från >>Solution Z<< som vi beställt från >>Babyshop<<. Vi har fortfarande kvar den bakvända men kommer till våren/sommaren se om vi ska byta lagom till hon fyller 4 år. Just nu sitter hon kanon i den vi har men hon är snart 100 cm och hon i takt med att hon växer blir det dags att vända på henne. När vände ni era barn?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alex

  Jag vände några månader innan han fyllde 8 år (ca 130 cm). Eftersom det är FEM gånger säkrare att sitta bakåtvänt såg jag ingen anledning att vända innan stolen var för liten, vilket den är när huvudet är en tredjedel ovanför kanten.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Ja vi har fått höra det också. Åtta år kanske inte kommer funka för oss men än så länge så har hon inte klagat så dp sitter hon fortsatt bakvänd. Tack för din kommentar 🙂

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Hej,

   Vi mäter inte hennes skärmtid då det känns väldigt märkligt att klocka en treåring i hennes lek. I hennes iPad göt hon allt från pussel, spel och lekar till att titta på filmer. Jag vet att många vill hetsa att skärmtid enbart är negativt och det kunde inte vara mer fel. Framtiden är digital och ju tidigare barn lär sig hur allt fungerar desto bättre enligt oss. Trevlig helg 🙂

 2. Martina Lundin

  Tips och trix har många bra pyssel och även ekotipset 😃 lycka till och hoppas på bra tips o. Pyssel

 3. Anna

  Skulle vända vid fem/sex men fick vända vid 4.5 då hon bröt nyckelbenet och bältet i den bakåtvända stolen tryckte på skadan. Var ju ingen idé att byta tillbaka till bakåtvända när det hade läkt efter ca 14 dagar.

 4. Malin

  Vi har vänt våra 3 barn vid 4 årsåldern. Det har funkat jättebra. Vi har Britax bältesstolar. De är nu 12, 6 och 4 år. 12åringen har precis
  blivit så lång att hon kan sitta utan kudde. Tips på pyssel- trolldeg, vattenfärger och pärlor. Antingen pärla armband/halsband eller pärlplattor

 5. Anna

  Barn rekommenderas sitta bakåtvända så länge som möjligt. Gärna till fem år. Många föräldrar tror de måste byta för att barnet inte kan sträcka på benen, men barn kan sitta med böjda ben i timmar. Minns inte när mina barn bytte stol, de är 47 o 45 år. 😂🤩😂

 6. Sandra

  Göra trolldeg som ni kan måla efter haft det i ugnen, baka, snart göra julpyssel som smällkarameller & pepparkakshus. Med färgglada papper, sax, lim/tejp och annat smått kommer man långt 😊