”Varför sover Miriam i en resesäng??” – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

”Varför sover Miriam i en resesäng??”

Jag fattar ju att ni undrar varför Miriam ligger och sover i en resesäng i vårt sovrum när hon är tre år gammal och har ett eget rum med en helt egen säng. Ja sanningen är mycket enkel, för att hon vill. Redan strax efter att hon fyllde två beställde vi den säng som står i hennes rum och hon testade att sova i den men det fungerade inte. Hon gick upp på nätterna och kände sig orolig för att vi inte var i rummet. Hon visade tydligt att hon ville sova i “bebissäng” som hon kallar det. Än idag vill hon sova precis där hon sover och vi har valt att låta henne göra det. Vi är ofta inne i hennes rum och pratar om att det är hennes säng där och att stora tjejer sover i stora sängar. Då skrattar hon och säger att Miriam sover hos pappa. Hon hade en stor spjälsäng i gamla lägenheten från Stokke som vi monterade ner i flytten, vi trodde ju att det skulle vara lätt att ta det här steget 🙈

Vi kommer såklart inte ha det så här hur länge som helst men så länge hon mår bra gör vi också det. På Gotland testade hon att sova i bäddsoffa men hade svårt att somna och ramlade ner på natten när hon rullade för långt till vänster. Hur gjorde ni när det var dags att byta till vanlig säng? Berätta gärna ☀️🙌🏻

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Jag blev ensam med min son när han var 11 mån. Så vi samsov läääänge. Men när han var 3 år så flyttade vi till en lägenhet där han fick ett eget rum. Han hade sovit i sin spjälsäng ett par nätter i mitt nya sovrum. Istället för att köpa en växasäng så köpte jag en 120 säng med kortare ben på Jysk. När han sedan vaknade på natten och kom in till mig så istället för att bädda ner oss där så gick vi in i hans rum och la oss. Tror jag nämligen omedvetet validerade hans otrygghet i sin egen säng när jag lät han sova hos mig. Liksom “jag förstår din säng inte är mysig, kom här istället” Men när jag började lägga mig med honom i sin säng och somnade själv så visade jag att den var lika mysig att sova i. Några gånger bad han mig att sova i hans säng från början och det gjorde jag 😉

 2. Anneli

  Vilket himla bra o klokt svar: För att Miriam vill sova där i den sängen o ha nära till er.❤️👏 Vi vuxna sover i en stor säng o vi sover TILLSAMMANS med varandra varje natt, nära o mysigt så varför ska en liten tjej/kille sova ensam en stor säng alldeles själv i ett eget rum?! Den frågan ställde min dotter till mig o sin pappa som liten när vi försökte locka henne att sova ensam i sin säng i sitt rum. Hon sa: men du o pappa är stora o sover ihop. Jag vill också sova ihop med er. O så blev det o likadant med sonen som föddes sen. Vi sov alla tillsammans o mådde gott o dom var trygga o nöjda.😍 Det kommer av sig självt sen att dom vill sova i sina sängar i sina rum. Ni är så fina o kärleksfulla med Miriam❤️🥰 kram Anneli

 3. Bella

  När dom var små köpte jag en 120cm säng utan ben som dom sov på. Då kunde dom inte ramla ner 🙂 men nu sover dom i min säng (11&7år) inte alltid men de händer. För mig spelar de ingen roll. Låter dom bestämma själv vilken säng som duger för natten 😊

 4. Minna

  Gjort olika.Beror ju på barnet.Men vi har haftctex.Spjälsäng utan en sida med sån där breda från ikea i vårt sovrum längre bort från vår säng efter sängen varit flrst bredvid vår säng.Och sen har vi flyttat hen till eget rum när hen var mogen flr det.Med andra så ville hen till eget rum eftet juniprsängen.Kan beto på att de störde varandra.Men nära först sen längre bort i samna rum.Sen eget rum med samma säng.Sen ny säng.Och i början var jag i rummet tills hen somnade satt på en stol.Sen sakta men säkert började jag flytta stolen från att vara bredvid sängen närmare och närmare dörröppning.Efter 2 veckor car jag och sjöng vår sång vid dörröppni gen.Nästa natt utanför med öppen dörr sen började stänga dörren så att är nu i glänt..Ni hittar säjert så småningom er sätt.Inget fel sova i resesäng.De sover väl så även i USA??

 5. Therése

  Våra barn har sovit i spjälsäng från dag 1. När det sedan varit dags att “ta klivet” till stor säng köpte vi Minnen växasäng från IKEA. Den stod i deras rum tillsammans med spjälsängen. Dom fick välja vilken säng dom skulle sova i varje kväll. Tog nog 1 vecka så var det bara “stora” sängen som gällde. Men tips, stressa inte fram något som hon inte verkar mogen för. Det ger sig med tiden

 6. Maria

  Köp en säng med juniorsida (sån som bara har en liten öppning på mitten men annars staket) och som många andra skriver, prova att ha den i ert rum först.

 7. Annelie

  Hej. Vi testade att ha madrassen på golvet och sen successivt la vi upp den i sängen. Sen satte vi någon form av skydd vid kanten så att barnen inte kan ramla ner:) lycka till❤️

 8. Carro

  Låt henne sova i erat rum så länge hon vill. Vår son låg i egen säng i vårt rum till han hade fyllt 7 år, efter det valde han att sova i sin andra säng i sitt rum. De gånger han vaknar och vill komma in i vårt rum på natten är lätt räknade och är då om han ha drömt något otäckt.

 9. Louise

  Vi köpte en 120cm säng och ställde direkt på golvet i hennes rum. Bäddar upp kanten med kudde under bäddmadrassen så det blir som en mjuk ”vägg” typ fallskydd. Ramlar hon mot förmodan ut längre ner så är det inte många cm ner i heltäckningsmattan så hon slår sig hur som helst inte. Har även babyvakt på i vårt rum så vi hör om hon vaknar. Är det oroligt eller tar tid att natta om så får vi plats att lägga oss bredvid. (Hade växa säng med sonen och slutade istället med att man alltid tog in honom i vår säng pga trångt att sova två i).

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Ja vi var också inne på en sådan där monitor. Vi får se om vi köper en sån. Tack för din kommentar 😍

 10. Evelina

  Har inte haft några problem alls med de min dotter på 1 år och 8 månader vill bara sova i eget rum i sin säng (en växar säng) samt bonus sonen som oxå bara vill sova i sitt rum i sin säng, jätte skönt att dom båda två kan sova tryggt i sitt eget rum men ibland vill man ju bara lägga sig bredvid dom och gosa lite! Men de kommer så småningom gå bra för Miriam oxå prova att sova i rummet med henne så hon ser att de är tryggt och så hon kan börja känna sig trygg i sin säg oxå

 11. Sara

  Tänkte på det ni skrev med att hon ramlade ner från bäddsoffan, minns att mina föräldrar la en kudde under min madrass precis vid kanten när jag var liten för att jag inte skulle ramla ner. Det var omöjligt för mig att falla ner från sängen då, jag stannade där jag låg😃

 12. Angelica

  Hej
  Jag har 5 döttrar och som 4 äldsta har sovit i vagga spjälsäng från första stund. Men den yngsta fick vi oxå köpa en resesäng och ha brevid våran säng då hon absolut vägrade sova i sitt rum och vi kände precis som ni att det kommer när hon själv vill.
  Hon sov inne hos oss tills hon var 5 år, men vi tog in hennes nya säng till vårat sista året… Sen när hon var van vid den prövade vi att flytta den till hennes rum och det gick kanon 😊

  Nått som vi tyckte va bra med resesängen var att när vi åkte bort och skulle övernatta på sem så tog vi ju med hennes säng så hon kände sig trygg och van för det va ju hennes egen säng ju 👍

  Så mitt tips är att låta henne sova hos er tills hon är redo.
  Kram till er 💙

 13. Camilla

  Hei😊 la ho bare sove i bebis sengen hvis det føles trygt for ho, jeg har tre barn, og de har alle kommet inn i vår seng i løpet av natten, hvis vi flyttet de for tidlig inn på eget rom. vår minste som nå er 6 sov i vår seng til han var fire😅 nå sover han med storesøster på 9, de har hver sin seng, men elsker å sove i samme seng😊 gjør det som føles bra for dere, denne tiden kommer ikke igjen😍

 14. Anna

  Min son sov i vår säng fram till ca 5 års åldern. När lillasyster kom började han sova i sin säng men vi hade en madrass i vårt sovrum så att han när som kunde komma in till oss för tryggheten. Idag är han 10och sover hur bra som helst själv.
  Platsen i sängen togs över av lillasyster på 5 år. Mej stör det inte. Hon somnar i sin säng men kommer ner under natten. Det får hon göra tills hon är ok med att sova själv. Nätterna blir lugnare o alla sover gott.

 15. Eva

  Alla våra 3 barn har sovit i våran säng direkt från BB och sen legat i spjälsängen i vårt sovrum vidare. De viktigaste för våran del har varit att ha trygga barn och sen att vi alla har fått sova på nätterna🥰. Sen efter hand sövde vi dom i deras egna sängar (resårmadrassernutan ben på golvet /juniorsäng med stödbrädja så att dom inte trillat ner från sängen. Prio ett har varit tryggheten för varje barn och en bra sömn för oss alla🥰. Tycker ni gör helt rätt som låter Miriam få känna sig för och få välja att sova i resesängen inne hos er-på så vis känner hon sig trygg och får massor av kärlek. Kör på er egna magkänsla, ni känner eran dotter allra bäst och de kommer ordna sig när Miriam själv är mogen eller klar för de ❤️❤️❤️

 16. Maria

  Vår son på snart 4 år vill inte heller sova själv och varför ska han behöva göra det när mamma o pappa sover tillsammans. Vi har satt hans juniorsäng vid vår fotända på sängen så har han oss nära samtidigt som vi slipper trängas i vår säng, plus att han bara kan krypa upp till oss om det är nåt. Kram ❤️

 17. Marie Åkerblom

  Vi flyttade in juniorsängen i vårt sovrum och lät våra barn sova där tills de kända sig redo att sova i eget rum. Sängen lät vi stå intill vår så de inte kunde ramla ner. Vissa är redo tidigt, andra sent men vi resonerade som så att det fick ta sin tid!

 18. My

  Vår äldsta sov i vår säng tills hon var 3-3,5 sen började vi natta henne i sin säng på sitt rum tvärs över hallen. Hon kommer oftast in till oss på natten & ibland får vi natta henne i vår säng.
  Lillasyster har sovit i egen säng sedan hon föddes och flyttade in i storasysters rum när hon var 6-7 månader så är jätte olika från barn till barn.
  Men som jag säger till de som ifrågasätter: tycker du om att sova själv? Varför ska vi då tvinga våra barn att göra det? ❤️

 19. Helena

  Vi köpte en vuxensäng (90X200) men utan ben. Då kunde man ligga bredvid döttrarna och läsa för dem. Inget högt fall om de skulle ramla ned osv. Funkade toppen för oss.

 20. Julia

  Jag och min man har våra barn(dottern är 6 och sonen 5) i vår säng, visst kan dem sova i sina sängar men bara för en natt eller 2 och jag har sagt att dem får sova hos oss så länge dem vill det då det kommer en vacker dag när dem absolut inte vill det längre ☺️Jag stressar inte utan tar det i deras takt 🙂

 21. Jeanette

  Min minsta son, precis fyllda 5 år sover bredvid mig varje natt.. hur mysigt som helst.Alla mina barn ( 4 pojkar) har gjort det och tro mej, det kommer en dag när ingen vill sova bredvid mamma, så varför ha bråttom? Ta vara på tiden, den kommer inte tillbaks! ❤️ Kärlek till er❤️

 22. Väntar nr.5 i höst

  Vår 3 åring sover hos oss, läggs i hans spjälsäng när han somnat (står bredvid vår säng). Blivande 6 åringen har precis börjat sova i sin säng nu i sommar efter att ha sovit i vår. Bebis kommer i oktober så får se hur det blir då.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Huvudsaken är ju att alla får sova (även föräldrar) .. tids nog kommer ju alla sova i egna sängar 🌸🌸

 23. Malin

  När vi bytte från spjälsäng till vanlig säng tog vi madrassen från spjälsängen och på på golvet bredvid den vanliga sängen, så blev det inte så hårt för honom om han skulle ramla ner. Plus att vi bytte inte till en vanlig platt säng direkt utan till en växa säng, de har oftast små kanter runt om.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Det lät som en bra idé. Vi funderar på att flytta in hennes vanliga säng till oss som första steg ☀️

 24. Sophia

  Vi skruvade lös ena sidan på spjälsängen för vi ville ha enklare nattningar strax efter 1 år och gick toppen. Ramlat ner några gånger men sen vant sig (vild 1,5 åring nu)

  Ska snart få en större hussäng med spjälor runt.
  Kanske skaffa en sån om det int rör ni har så blir det ju som en spjälsäng men längre

 25. Jennie

  Vår dotter vill varken sova i egen säng eller i sin spjälsäng och hon fyller snart 3…hon vill sova mellan oss och då får hon det. Tids nog sover hon i egen säng. Finns ju inget mysigare och snusa på en sovande unge ❤

 26. Lena Alfredsson

  Min son sov länge hos mig och min man. Jag tror absolut inte på att tvinga någon. Han somnade i sin säng sen kom han in till oss tills han var typ 10( vill inte skrämma er). Det var så många som kom med tips för att han skulle sova i sin säng. Till slut kom jag på att jag skulle ställa upp en extrasäng i vårt sovrum. Såååå många tyckte att vi gjorde fel, jag kontaktade en psykolog över nätet och hon tyckte vi gjorde helt rätt. Det tog bara några dagar sen sov han i sin säng👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼Så om ni tillåter det redan nu så kommer hon snart sova i sin säng. Min son är idag 20 år, inget fel på honom, mycket trygg❤️❤️

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Haha så skönt. Allt löser sig ju med tiden. Hon går gärna sova hos oss och hon är ju nöjd med att vara i sin säng men ändå bredvid. Tack för att du delar med dig ❤️❤️

 27. Jenny

  Vi hade en spjälsäng där vi kunde ta bort ena sidan på och satte dit en stödbräda istället. Efter ca 1 år så gick vi vidare. Har gjort så med båda barnen när de var ca 3 år.

   1. Ida O

    Vi gjorde likadant med 3åringen, först ta bort sidan på spjälsängen och dit med stödbräda sen i egen stor säng runt 2.5års ålder och i eget rum då eftersom han stördes av min sambo som snarkar och jag som pratar i sömnen 😅 han kommer dock fortfarande in till oss tidigt på morgonkvisten. Men lilla huliganen han sover i spjälsäng med båda sidor kvar än, han är 1.5 och sover inne hos oss för han vill gärna inte att det är knäpptyst. Vi får se när han är redo med stödbräda och flytta in till storebror. Men jag känner ingen stress, tids nog kommer de inte vilja vara med oss.

   1. Jess

    Ja med kärlek i så fall. Man blir inte bortskämd genom att ha föräldrar som lyssnar till sitt barn och öser kärlek över hen.

   2. Alexandra

    Strunta i den kommentaren! Vi har tre barn och alla har sovit med oss i perioder. Tycker inte att de är bortskämda, mer än med kärlek som du skriver! Heja er! ❤

  1. Josefin

   Bortskämd? För att hon sover där hon känner sig trygg? 😂 jag tror absolut att Miriam är bortskämd med kärlek (ett barn kan aldrig få för mycket kärlek) men jag har följt miriams pappor i 1 år nu och tycker att dom är extremt lyhörda för vad Miriam har för behov! Vissa barn har ett större närhetsbehov nattetid än andra! Tycker du att dom ska tvinga henne att sova i eget rum? Tror du ett barn känner sig trygg och älskad om man blir tvingad till något man inte mår bra av? Nej, John och Johan gör helt rätt som låter Miriam sova inne hos dom!

 28. Mia

  Hej,vi körde med en 90cm bäddmadrass(ca 30cm hög?) utan ben samt en vadderad headboard. Sägen stod på en matta samt in emot väggen. Hon rullade av lite i början men var matta så ingen större skada, t.o.m sov vidare en del gånger hehe…
  Vi hade det så i 6mån sedan satte vi på benen,köpte en fint säng och Voila.. stor säng och fint rum… 1år senare sover hon fortfarande fint. Rullat ut ytterst få gånger😊

 29. Carina

  Samsover med båda våra barn från start (jag med 4,5 åring på en 120 säng på golvet (utan ben) i hens rum och sambon med vår 2:åring i vårt stora 180 säng) och har inte bråttom att sluta med det. Mest sömn för alla!

 30. Fröken Håkansson

  Hej, mina tjejer har alltid sovit i egna rum och sina spjälsängar , däremot somnade jag dem alltid i famnen och la ner dem i sängen. När det var dags för större säng ca vid två års ålder gjorde jag likadant, tills min tvååring sa – Mamma jag vill somna själv i min egen säng. Funkade för oss. Rätt dom det är så kommer det att hon själv vill då är det bara att uppmuntra.

 31. Tina Kareliusson

  Jag tycker att huvudsaken är att ni alla tre får sova och att Miriam känner sig trygg. Vi har tre vuxna barn som alla sov hos oss tills dom bestämde själva att de inte ville längre. Jag tycker ni löser detta på ett bra sätt.❤❤❤

 32. Malin

  Våran yngsta dotter har sovit i våran säng tills nu! Hon är 5.5. Vi har låtit henne sova hos oss eftersom det varit bäst för alla. När vi flyttade till huset bestämde vi tillsammans att det är dags att sova i egen säng i eget rum. Det har funkat kanon!. Hon sover ibland hela natten, ibland går hon till oss tidig morgon eller in till sin storasyster 🙂

  Så tips, ta det som det kommer 🙂

 33. Hilda

  Min dotter fyller snart 4år och hon sover med mig i min säng än 🙈 Hon leker och är mycket i hennes rum. Men så länge det fungerar så får hon sova med mig. 😊 Min lillasyster sov med våra föräldrar tills hon var 12 😅 Men de kan jag känna är lite väl länge 😂 Tror det löser sig med tiden ❤️

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Ja det är just det där med att låta allt få ta sin tid. Vi älskar att ha henne inne hos oss. Att vakna och höra hennes andetag är fantastisk ❤️

 34. Rosa

  Låt de ta den tid de tar.Huvudsaken är att hon är trygg♥️ Kanske ska ni prova att hon bara ” vilar0 i sin sång och att ni är hos henne.

 35. Anna

  Det spelar ingen roll ”hur” familjen sover – bästa sättet är det som maximerar sömntimmarna för hela familjen!

 36. Birgitta Frejdh

  Hon kommer att sova i sin egen säng när hon känner sig mogen för det! Likadant med nappar och blöja…Stressa inte med det! 🥰

 37. Therese

  Vår kille som snart fyller tre sover i spjälsäng fortfarande. Det funkar superbra för oss allihopa så ser ingen anledning att byta än😊
  När det är dags att byta tror jag vi kommer byta till typ 120-säng direkt så att man kan ligga bredvid om han skulle vilja det. Kommer nog lägga madrassen direkt på golvet så blir det inte så långt fall om han skulle ramla ur:)

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Så smart! Vi hade en superbra säng från Stokke som var extrastor och som skulle kunna bli bra även när hon blev äldre. Man kunde montera bort väggarna och ha den utan eller med bara ”ryggen” men sen ville Johan ha den här nya som inte funkar alls. 🙈😅

 38. Almedina

  Vi har också provat men det fungerar inte. Vi har köpt en säng och lagt den i vårt sovrum och pratar mkt om att det är hennes säng. Hon kan leka där och så men när hon ska sova vill hon till vår säng. Ibland flyttar vi över henne när hon somnat men det slutar i 99% av fallen att hon ville över till oss. Vi tar det också i hennes takt. Tänker att alla föräldrar har sina lösningar med sina barn. Barnen kommer inte sova där för alltid och vi kommer att ta det successivt när hon är redo. Många jag känner använder en resesäng i reserv så som ni gör. Inget fel med det😊

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Tack för att du delar med dig. Miriam vill bara sova i den, inte hos oss alls. Hon vill ha trygghet och närhet men på hennes villkor 😅 .. jag är glad så länge hon är nöjd 🥰

 39. Sara

  Våra barn 3 och 6 år sover i samma rum nu, de somnar tillsammans efter många olika varianter. Vi har en extrasäng stående i vårt sovrum, ibland kommer
  6 åringen ibland kommer 3 åringen, ibland ingen ibland båda två.. det blir som det, men så får vi mest sömn nattetid.

 40. Malin

  När dottern skulle börja sova i växasäng el vanlig säng så la ja något mjukt på golvet och kunde stoppa kuddar under madrassen så hon inte kunde ta sig över lika lätt. Det funkade jätte bra hon kände sig trygg med de.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Skönt! Jag tror dock att Miriam hade velat ligga i samma rum nu till en början om hon ska vänja sig vid ny säng 🙌🏻🌸

 41. Marie

  Jag har inget bra tips men jag tycker ni gör rätt som anpassar er efter Miriam. Hon vill nog ha trygghet och vara nära er. Om hon sover bra och även ni så är det huvudsaken. Hon kommer ju inte sova i ert rum när hon blir äldre. Jag är ensamstående med min son sen han var 2 år gammal, Då sov vi båda i min dubbelsäng men jag fick bulla upp på hans sida så han inte skulle ramla ur. När han fyllde 5 år renoverade jag i min lägenhet så då passade jag på och köpa en ny säng till honom som han fick ha i sovrummet så köpte jag mig en säng och har i vardagsrummet (bor i en 2:a). Det funkade fint. Gjorde det när jag kände han var redo och trygg med det hela.

 42. Emma Keijser

  Åh pluttan. Sån trygghet hon får! ❤️
  Vi bytte från öppen spjälsäng till växasäng nu under sommaren, MEN den står precis bredvid vår säng så som ni har, för Noah kommer fortfarande över till oss om nätterna, fördelen nu är att han kan klättra upp till oss själv och vi slipper bli väckta och måste lufta över honom. 💙

 43. Minna

  Tänker att alla gör det som är bäst för sitt barn. Behöver hon sova där så är det så. Mina samsover och vi har låtit dem ta steget att gå över till sin säng när de känner att det är dags. Men de är alltid välkomna in till oss om de behöver. Så ja, ibland ligger vi 6st i vår säng och trängs 🙈 men de har alltid fått en egen säng tidigt precis som ni gjort så de vet att det är deras säng

 44. Fanny

  Vi sov över hos sonen på en madrass på golvet till han var van. Sen flyttade vi successivt ut madrassen tills vi sov i vår egna säng. Började också sent. Men lite mysigt att ha plutten på vårat rum länge tyckte vi. Så olika det där

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Åh det lät också mysigt. Men jag tror inte Johan hade uppskattat att jag låg därinne. Han sover inte så bra ensam ☀️

 45. Johanna

  Vi började när han var knappt två år, innan sov han mellan oss i vår säng. Vi började pga att han snart skulle få en lilla syster å vi ville ta det innan.

  I början tog det lång tid att natta och så kom han över till vår säng. Sedan började en av oss lägga sig i hans säng när hab vaknade och sova där resten av natten.: där är vi än i dag. Lillskruttan
  sover fortfarande hela natten i vår säng (1,5 år)..

  Så småningom ska de få sova ihop men.. vi kör enklaste vägen ut … dvs anpassar oss till barnen och tar det som de känns redo för..

 46. Hannah Ridelberg

  Vi gick från spjälsäng till en växasäng med lite högre kanter så det fortfarande skulle kännas ombonat, tryggt och mysigt. Tror sängen heter Minnen från Ikea.
  Fast först hade vi spjälsängen i eget rum i en övergångsperiod innan vi bytte.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Tack för tips! Vi har en växasäng men det är ju i andra änden av lägenheten och vi hör inte om hon vaknar på natten 🙈

 47. Therese E

  Ställ hennes stora säng i erat sovrum. Om de går mellan eran säng och en vägg. Då kan hon inte ramla ut och känner teyggheten från er. Eller så vänta tills hon är redo. Barn är ju tydliga på vad don vill. Mina barn är 5,5år och snart 4år. Dom har delat säng en 140cm sen lillebror var ca 1,5år. Nu ville dom ha varsin säng men fortfarande i samma rum. Dom har varsitt men sover bättre och vill göra de tillsammans 😊

  Jag sover gärna inte heller ensam 😊

 48. Roxina

  Min dotter var likadan.. Vi började med en tjock madrass på golvet som hon somnade på. Trillade inte så långt när hon rullade runt och lätt för henne att krypa upp i vår säng när hon behövde det 🙂

 49. Malin Helgen

  Vi prata mycke om de att hon nu var för stor för “bäbis” sängen. Sen åkte vi å köpte sängkläder som hon fick välja. (Valde pippi) å sen hjälpte hon till att bädda sängen å göra mysigt med alla hennes nallar. Första början lade vi en madrass bredvid sängen så hon skulle landa mjukt hon hon rullade ut.