“Kommer ni kunna bli av med er dotter?” – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

“Kommer ni kunna bli av med er dotter?”

Jag satt precis och läste på Aftonbladet att den biologiska mamman till Lilla hjärtat nu är dömd till fängelse i 1 år och 9 månader för grovt vållande till annans död, narkotikabrott och ringa narkotikabrott. Jag vill egentligen inte skriva om detta för det får mig att brista ut i gråt bara jag tänker på det, men känner att jag vill ge någon form av svar på alla frågor ni har efter den fruktansvärda händelsen som kostade en underbar liten flicka hennes liv . Jag har full förståelse för att ni undrar och vill försäkra er om att vår lilla Miriam inte kommer drabbas av samma öde och jag kan garantera er att det inte kommer bli så.

Miriam flyttade in hos oss för två år sedan för att stanna och innan någon börjar skriva att man alltid ska jobba för att biologiska familjer ska återförenas så är det så att alla fall är olika och det är något som utreds noga inför varje placering. En del familjer vare sig kan eller ska återförenas och idag jobbar man mer än någonsin för att placerade barn ska få känna trygghet i sina nya boenden/familjer och inte behöva känna sig tillfälliga. En del barn får en vårdnadsglytt och andra adopteras in i sina nya familjer. Det viktigaste enligt mig är inte att vi vuxna runt omkring ett barn ska må bra, utan att barnet själv ska göra det.

Vi är ju utredda två gånger och senare matchade mot just Miriam just för att inte sådana här olyckor inte ska kunna ske. Miriam ÄR hela våra liv och det finns ingen i världen som skulle kunna få ta henne ifrån oss. Ja jag hoppas att ni förstår att hon inte kommer “tas ifrån oss” mot vår vilja så nu behöver ni inte oroa er för det mer. Även om ni frågar av oro och omtanke så väcker det hemska tankar som självklart för mig till Esmeralda och hennes familjehem. Det är tankar ingen förälder vill behöva ha och att ens tänka på att kunna förlora det man älskar mest är illa nog. Men TACK för era fina frågor och all kärlek ni givit oss efter dessa dagar. Vill ni lyssna på min medverkan i Karlavagnen >>klickar ni här<< så kommer det efter 10 minuter och 20 sekunder.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nina

  Men vänta här lite om ni inte adopterar eran dotter så finns ju risken att hon återvänder till sin biologiska familj det kan ju räcka med en ny handläggare på soc som gör annan bedömning och ser till att hennes biologiska familj får tillbaka henne
  Ni skrev i tidigare inlägg om uppväxtplacering men det finns inget sånt o soc ska ju aktivt arbeta att omhändertagna barn ska få komma tillbaka till sin biologiska familj

  Jag råder er att verkligen kolla upp det här och inte bara tro på vad soc tutar i er
  Ni borde även läsa infon som finns på nätet om hur soc ska arbeta när det gäller omhändertagna barn

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Hej Nina,

   Jag respekterar din kommentar och att du säkert vill väl men hade du vetat hur vår situation ser ut så hade du vetat att vi inte kommer “bli av med” Miriam av den anledningen. Det är en omöjlighet. Saker händer också löpande även om det inte skrivs i bloggen så du får helt enkelt lite på mig när jag skriver att vi är trygga i att vi tre alltid kommer vara en familj. Sen har du fel i att socialen ALLTID ska arbeta för at återförena, det är något som lex Lilla hjärtat ska vara precis tvärtom. Man ska som myndighet jobba för att trygga barnets uppväxt om barnet har en uppväxtplacering. Detta är ett beslut från regeringen som nyligen skickats ut. Ha en fin helg.

 2. Fröken Håkansson

  Godmorgon😊 satt på kontoret igår och följde domen, höll på att bryta ut i totalt storböl.😭 men lyckades hålla mig lite sansad. En lagändring får man verkligen hoppas på, det ska inte få förekomma de här kryphålet i lagstiftning. Nu kan vi kämpa för att inte fler barn drabbas så vi lär oss av historien. Jag önskar er en fantastiskt helg🌞