Vem av oss gillar ni bäst ?? – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Vem av oss gillar ni bäst ??

Igår hade vi en heldag vigd åt Fårö som många av er tipsat om att vi måste se. Men först ville Johan träna så jag skjutsade honom till gymmet som hotellet samarbetade med, vilket var ungefär fem minuter bort med bil. Under tiden åkte Miriam och jag till ICA Maxi, jag är ju Maxi-son så för mig är det alltid spännande att se sortiment och inredning.

 

När Johan var klar hämtade vi upp honom och begav oss mot Fårö. Resan tog en dryg timma och då inkluderas kö till färjan. Väl ute på ön började vi med att fika hos Sylvis döttrar som vi blivit tipsade om. Sanningen är den att just tips är något vi levt på de gör dagarna. >>Kokoloko<< hade förberett en hel pappersbunt med tips men era har också varit ovärderliga. Många av er har skrivit och frågat om just hotellet och jag tror ni förstått att vi är supernöjda. Kom också ihåg att ni kan få 20 % rabatt på boende hos dem under augusti och september. Ni uppger PAPPA20 vid bokning och jag rekommenderar er verkligen att komma över till Gotland. Vi flög med >>Air Leap<< och det var supersmidigt, men det finns såklart andra alternativ också. Väl på plats rekommenderar jag också att hyra elbil (om ni ute har med eget fordon) och då ska ni såklart kolla in >>E-Go<< som vi testade och det var så otroligt lyxigt och smidigt. Du kommer 35 mil på en laddning – utan det minsta utsläpp!!!

 

Åter till gårdagen. Mätta och belåtna valde vi att styra vidare mot Langhammers Raukområde för att få se lite äkta hederliga raukar och känna på havet. Solen stod högt på himlen när vi kom dit och inte ens moln gick att skåda. Miriam rusade ner mot havet och kastade av sig skorna i farten. Väl i njöt hon av att doppa både fötter och så småningom halva klänningen. Att se hennes lycka gjorde hela vår dag.

 

Vi stannade bara en halvtimma innan vi åkte tillbaka mot Visby för att göra oss redo för sista kvällen på ön. Miriam hade inte sovit middag på hela dagen så vi förstod att det skulle bli en tidig kväll för henne. Vi drog ut på allt och klockan hann bli 19.15 innan vi promenerade in mot stan och Miriam somnade gott i vagnen lagom till vi gick in genom muren. Vi fick därför en kväll bara Johan och jag medan Miriam låg i vagnen bredvid och sov med Fante. Som föräldrar behöver man också egentid och det här är det ultimata sättet för vi behöver ingen barnvakt bara bra planering och en stor dos tur. Under middagen började Johan och jag att diskutera lite om hur det är att vara en så exponerad familj och hur alla ni som följer oss ser på vår familj och våra val. Även vem av oss ni känner att ni fått bäst koll på och om någon av oss upplevs mer tillgänglig. Jag skulle bli jätteglad om ni kunder kommentera med hur NI känner oss och  vad ni har fått för bild av oss genom skärmarna. Var inte blygam vi tål även kritik

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Louise

  Jag tycker att ni är jättebra pappor. Följer er sedan en tid tillbaka på insta och läser bloggen är så kul att följa er vardag.
  Er hade jag lätt kunna umgås med haha ni verkar vara väldigt lätta att prata med och verkar vara väldigt trevliga.
  Tycker båda är lika bra pappor.
  Ha en fin fredag

 2. Lisa

  Jag känner igen mig mycket i John. Bad jag upplever så tar han det största ansvaret för Miriam då det kommer till det vardagliga. Men jag ser inget fel i det. Min son har en bonuspappa när han är hos mig och för mig gör det inget att ta största ansvaret, det gjorde jag även när min sons pappa och jag bodde ihop. Jag hittade er genom instagram och föll pladask för er och erat liv med Miriam! Jag önskar så att jag hade sånna som ni i mitt liv. Det ni gör för Miriam är helt fantastiskt, att vara förälder är ju både bland det svåraste och bästa som finns.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Hej Lisa,

   Tusen tack för en jättefin kommentar. Du har så rätt så rätt, jag gör det mesta av vardagliga. Men Johan är en superpappa! 🌟

 3. Marita

  Hittade er igenom ett tips på Instagram . Ni är två så otroligt fina killar . Sättet ni tar hand om Miriam är så underbart. Är själv Farmor som arbetat över 30 år med barn. Skulle aldrig tveka att lämna ett barn i er vård. Tror nog ni är lika bra föräldrar fast på olika sätt😍

 4. Synnöve

  Hittade till er via Instagram och har inte ångrat mig en sekund, ni är två härliga pappor till Miriam och delar på ansvaret/kompletterar varandra fint tycker jag..
  Så härligt och uppfriskande att få följa med er i vardag och helg. Ha nu en härlig helg. Stor kram till er alla tre.

 5. Sofia

  Du John tar det mesta ansvaret när det gäller Mirams sömn och kläder. Verkar vilja ha i ordning i hemmet och blir lätt stressad när det inte är i ordning. John verkar mer avslappnad och chillar. En sak jag ofta funderar över. Hur noga är ni med Miriams mat? Vad äter hon under dagen? Välling och glass vet jag. Väldigt ofta glass och fika. Vad sätter ni gränsen hur mycket gotti gott det får bli?

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Tack för din kommentar. Du har nog i rätt i det mesta. Gällande gränser jobbar vi precis som många andra föräldrar med det. Vi visar sällan eller andra hur vi tillrättavisar eller säger åt henne på skarpan. Hon ska inte behöva få “skäll” på film i sociala medier med tusentals tittare. Hoppas och tror att du förstår 🙂

 6. Sofia

  Min syn är naturligtvis påverkad av hur jag själv har det hemma. Jag ska försöka att inte sätta in i könsfack vilket det lätt blir. Jag tror att John får ta största delen ansvar för Miriam när det gäller sömn, mattider och de fasta reglerna. Det är även John som får sota för om Miriam inte sover på nätterna…. jag är isf Johns roll i mitt hemn
  Johan tror jag har en större överblick gällande struktur, kläder, inköp, håller ordning och reda och tycker inte om kaos, John bryr sig inte om lite kaos men Johan blir galen av det (bara gissningar hahaha) jag tycker om er båda lika mycket jag uppfattar ingen av er som nägot negativt alls. Jag är mycket farcinerad över att ni nästan aldrig får kritik över saker ni lägger upp på Miriam, vissa andra mammabloggare får kritik över minsta lilla

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Hej Sofia,
   Tack snälla för din kommentar. Så fint att du tagit dig tid. jag tror du har rätt i mycket, men vissa saker känner jag inte igen haha. Vi har också reflekterat över hur vi “kommer undan” för vi ser också hur andra mammaprofiler får väldigt mycket kritik. Otroligt tråkigt 🙁

 7. Nathalie

  Har följt er ett tag nu och upplever dig John som den mer aktiva/ansvarsfulla föräldern, ser till Miriams bästa (menar inte att Johan inte gör det, men uppfattar honom mer som den klassiska pappan som gör lite mer när det själv passar honom och inte när situationen kräver det).

  Miriam uppfattar jag som ständigt sprallig och glad vilket är härligt att se!

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Hej Nathalie,
   Jag måste hålla med dig. Men det skulle jag aldrig säga till Johan 😉
   Tack snälla 🙂

 8. Susanne Söderlind

  Jag tycker ni är lika fantastiska personer båda två. Ni vill att Miriam ska ha ett bra liv och en massa underbara minnen och äventyr. Ni passar också väldigt bra ihop. Kärlek och respekt i alla högsta grad ❤️

 9. Sandra

  Jag har fått uppfattningen att du John är den som tar ansvar mer för att allt packas ner om man ska iväg, du tar nätterna, badet osv. Du verkar inte behöva lika mycket egentid som Johan. I vår familj är den person jag, så känner igen mig mycket i det 🌸
  Jag tror Johan mer tar saker som de kommer & behöver även mer egentid. Tror att ni båda två leker med Miriam ☀️ Tycker ni verkar jättehärliga båda två & kompletterar varandra väldigt bra ❤️ Ni är väldigt fina tillsammans!

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Hej Sandra,

   Tack för din kommentar. Så fina ord, det är underbart att läsa hur ni ser på oss. 🙂

 10. Therese

  Jag tycker om är båda två och upplever er båda som två härliga personer men olika i en del.
  Vilket jag alltid tror är det mest lyckade 😉 Jag upplever nog du som är den busiga med Miriam & även den som sköter det tråkiga t ex blöjor 😉 Medans Johan är den som tar gör de lugnare med Miriam. Men upplever även som Johan sköter mest av maten. Lite som du är busiga pappan & Johan är lugna pappan. Känns som ni kompletterar varandra fint och man märker det speciellt på Miriam så härligt se hur välmående och lycklig hon är.

 11. Helena

  Jag tycker att båda ni är superhärliga, engagerade och aktiva föräldrar! Du John känns mer som den organiserade, lugna, föräldern som har koll på allt (förutom din telefon ibland) och som planerar och organiserar i familjen (påminner om mig själv) ☺️ Johan känns som den lite mer busiga föräldern, mer spontan och som alla barn vill vara runt för det händer massa. Också den som inte tycker det är så noga med allt (påminner om min man) 😄
  Och ibland byter man nog ”roller” lite. Tex vid matlagning så går jag hellre och leker kurragömma eller målar naglar så får min man styra upp i köket! Det är väl det som gör att man kompletterar varandra så fint tänker jag 😍

 12. Veronica

  Ni är helt fantastiska båda två. John verkar vara den som är lugnast o mest uppfostrande o Johan den som gillar att ta det som det kommer. Jag älskar att följa er fantastiska familj o Miriam kunde inte få bättre hem o familj än hos er!

 13. Sofia

  Du John får man uppfattningen om att du är mer “ordning&reda” vill va ute mer i god tid och ha koll på saker och ting. Sen Johan att han mer är lugn och lixom “saker och ting ordnar sig”.. Och tillsammans så tror jag att ni kompletterar varandra bra på det sättet. Man får känslan av att ni är så trygga med varandra och har en sån stor kärlek både till varandra och till Miriam.😍♥️🤗

  Ni är så fina personer. Åh det är roligt att följa er😀

 14. Lina

  jag uppfattar dig John 😂 hoppas jag tar rätt på person nu . Mer som den “roliga” föräldrar verkar som du är väldigt aktiv , antar du är hemma lite mer än Johan.

  Johan verkar vara lite mer den “vuxen” föräldern och på något sätt så tycker jag Johan är lite mer av en ideal föräldrar , så som man förväntar sig att en föräldrar ska vara. Men han verkar också vara lite mer lugnare och ger ett intryck av att vara en trygg person. Vilket jag tycker är jätte bra .

  Ni verkar ha två olika personlighet Vilket jag tror är en bra mix och därför är ni så bra 😀🥰

  Älskar er så mkt 😀

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Hej Lina,

   Tack för din kommentar, jag tror du tar rätt på namnen. Jag (John) är hemma mer och tar mer av det vardagliga. Men vi är båda väldigt närvarande. Tusen tack för din kommentar 🙂

 15. Johanna

  Jag tycker det är mysigt att följa er och ni verkar alla tre vara toppen och superpositiva och ha massor med energi.
  Jag anar dock ibland att John lämnar, slutar lite tidigare för att hämta, Byter flest blöjor och tar tag i alla ”tråkiga” projekt. Dock tror jag att alla familjer har och behöver en sådan som finner det mysiga även i det ”tråkiga”. I vår familj får jag lite skamset erkänna att det är pappan som tar de flesta sådana bitarna.

  Hur som lev på och kör det ni tycker är bäst. Vore kul att få se om min uppfattning är grundlös eller om det ligger något i.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Hej Johanna,

   Haha ja det är precis som du skriver, jag gör mest och det är helt enkelt för att någon måste ta tag i det. Jag njuter av att ha kontroll och till och med blöjbyten kan göras väldigt mysiga. Tack för att du skriver så fint 🙂

 16. Inger

  Ni är två superhärliga pappor. Min upplevelse av det ni visar på Instagram är att Miriam får göra väldigt mycket som hon vill. Detta är inga pekpinnar och jag har ingen rätt att säga hur ni ska göra. Vill bara väl och att ni bör tänka på framtiden. Det blir tufft för er om det är så som det ser ut. Jag gjorde själv så med mitt första barn och ju äldre det barnet blev desto tuffare blev det att sätta gränser.Hoppas inte ni tar illa upp för det är absolut inte min mening. Såklart förstår jag att ni inte delar med er av allt i er vardag. Jag upplever att ni delar ansvaret och att Miriam är med på allt ni gör, vilket är så härligt att se.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Hej Inger,
   Du har all rätt att skriva och jag förstår precis hur du menar. Men precis som jag skrev i ett annat svar så vill vi inte visa när vi säger ifrån för ibland blir Miriam ledsen över saker hon gjort, det känns inte rätt att visa det för omvärlden. Men du har rätt vi fokuserar på det roliga, mysiga och busiga innehållet. Tack snälla för din kommentar 🙂

 17. Selina

  Ja John å jag känner ju varann sen den galna tiden i motala när man kom hem
  Långt efter krogarna stängde😂

 18. Selina

  Ja Du och jag John har ju haft vilda tonårs tider Här i motala 😅
  ni båda är underbara föräldrar till lilla Miriam 💜

 19. Nina

  Känner Johan o hans familj sen jag var liten
  Har umgåtts en del när dom va hos sin mormor o morfar Tycker om att följa er riktigt roliga inslag av ert liv o er gulliga Miriam

 20. Sofia

  Man ser verkligen att ni älskar Miriam. Självklart förstår jag att ni inte lägger upp allt som händer i ert liv men sätter ni några gränser för Miriam? Tex har ni tänkt på vad hon äter? Glass i stora lass. Från morgon till kväll. Säger ni någonsin nej? Alla hyss hon gör bara skojar ni bort.. Att sätta gränser menas inte att man inte älskar sitt barn. John verkar som du tar mer hand om Miriam. Johan verkar mer behöva sin egen tid.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Hej Sofia,
   Jo vi har massor av gränser men ofta innebär det att vi måste säga till på skarpen när hon gör det du kallar hyss. Just dessa tillsägelser vill vi inte ha med i sociala medier av respekt för henne. Hon ska inte behöva bli filmad när hon blir ledsen och skäms. Jag förstår dock vad du menar och tycker det var en bra kommentar/synpunkt. Tack snälla 🙂

 21. Roxina

  Älskar att följa er familj! Era inlägg har värme, humor och glädje! Miriam är busfröet med massor av hjärta, Både J och J är fantastiska med varandra och M, John tar mest nätter och Johan fixar mango 😂 Ni verkar dela ganska lika (men ändå olika) på roliga och mindre roliga sysslor 😊

 22. Hanna

  Först och främst tycker jag ni verkar vara fantastiska pappor båda då!! Min uppfattning är dock att du ”uppoffrar” mer för Miriams skull, det baseras till stor del på att vi fått förstå att du tar alla jobbiga nätter och att det också verkar som att du tar alla badpass, Får också känslan av att du tar hand om mer ”uppfostran”. Utifrån det vi får se verkar Johan ta mer av det som är kul med att vara förälder (enligt mig) lekplatshäng osv. Kanske iofs delvis beror på att det verkar vara mest han som styr er gemensamma instagram och man lägger kanske inte själv upp när man är mitt uppe i ett av de ”jobbiga” föräldramomenten 🙂.

  Det är väldigt kul att ni är så aktiva med att svara på kommentarer och meddelanden, dels på instagram men även du här på bloggen.

  1. Ida

   Jag håller med dig Hanna, det är exakt min uppfattning också. Vi ser ju såklart inte allt som händer utan mer ögonblick som är fotade eller filmade, men den känslan som förmedlas är precis så som Hanna beskriver.

   Ni är helt fantastiska föräldrar båda två som inspirerar mig dagligen att bli en ännu bättre förälder. Tack ❤

  2. johnvalencia
   johnvalencia

   Hej Hanna,
   Ska jag vara ärlig är det nog exakt som du skriver. Jag har tagit den rollen och är den som tar flest “jobbiga” lägen. Medan Johan jobbar mer än jag. Vi har delat upp detta precis så som det passar just vår familj bäst. 🙂 Tack för din fina kommentar!

 23. Andrea Langas

  Jag tycker ni båda är jättetrevliga fast jag inte känner er personligen och Miriam har en sån tur att få bo och växa upp hos er. Hoppas hon uppskattar det när hon blir äldre.