En tre timmar lång läggning är över!! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

En tre timmar lång läggning är över!!

Idag sov inte Miriam middag och det brukar ofta innebära att hon vill sova vid 19/19.30. Hennes mormor var här på kvällsfika och då visade hon tydliga tecken på en tidig kväll. Vid 19 blev det ett bad och sen klev hon själv ner i sängen. Men det var bara början på en lång kamp som slutade år ska nyss, 22.40.

Under de tre timmarna som fortlöpte hann jag med en hel del:

 • Sätta på avslappnande musik.
 • Berätta om den lilla musen som hade gått vilse i skogen (improviserad saga).
 • Berätta om Smurfarnas överraskningskalas imorgon när Gammelsmurfen fyller 472 (ytterligare improviserad saga med en dos frustration).
 • Fyra varv runt köket för att jaga en vild treåring med Fante under armen som smitit upp medan jag tittade bort.
 • Ytterligare version av Smurfarnas kalas.

När hon 22.35 bad om välling gick jag med tunga steg upp och lämnade henne i min säng. Efter tre minuter kom jag tillbaka och då sov hon med ett litet leende på läpparna utan att ens bry sig om att jag precis fixat välling. Där och då med flaskan kände jag mig som världens förlorare, men kärleken vällde samtidigt upp inom mig. Tänk att det räckte med att ligga i min säng för att hon skulle somna, det var tryggheten hon ville åt ❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Jag skojar inte: jag och flera av mina vänner har OCKSÅ helt plötsligt fått helt orimliga barn vid läggning! De är vakna i TIMMAR istället för att bara somna på typ trettio min. Olika åldrar så det är inte en fas.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Ja det är så märkligt och spännande på samma gång. Vi brukar ha läggningar på 10-30 minuter men alltid utan större slit. Igår var det som om hon var besatt av högre makter 😅😅