Miriams första mardröm!! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Miriams första mardröm!!

Igår hade vi en trevlig middag med vänner och när den var slut så tittade vi klart på The Circle  på Netflix som vi fastnat för och nästintill “sträckat”. När klockan var 00.30 och Miriam sov sedan länge kom vi i säng och hoppades på att hon skulle vilja sova ut morgonen efter.

Vid 07.45 vaknade jag av den lilla rösten som gråtande sa “Doah” upprepade gånger. Detta har ingenting med staden (med annan stavning) att göra utan kan betyda antingen Noah eller Noel. I det här fallet gissade jag att hon drömde om sin kusin Noah och något bekymrade henne i drömmen så jag försökte varsamt klappa på henne för att se om hon skulle vakna. Hon blev lite lugnare men sov vidare. Tio minuter senare blev hon nästintill hysterisk och grät “Dooooooaaaaahh”. Då tyckte jag att det fick vara nog och lyfte upp henne till mig där hon kurade ihop sig till en liten boll och somnade om ordentligt. Nästa gång jag tittade på klockan var den 09.35 och då hade även jag somnat om.

Jag har såklart ingen aning om vad hon drömde men det var nog första gången jag sett henne så ledsen i sömnen. Ni som följt oss länge och >>läst inlägget<< om hur hon hemma hos farmor vaknade i skräck och trodde att hon blivit övergiven vet att jag alltid reagerar väldigt starkt när hon blir väldigt ledsen. Det här var inte på samma nivå, tack och lov, men ändå högg det till i hjärtat.

Vad har ni för erfarenheter kring era barn och mardrömmar?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Familjevillan

  Mina barn har ibland “vanliga” mardrömmar. Inget nattskräck utan dom kan vakna och vara ledsna över att dom har drömt något läskigt.
  Men så som jag har lärt mig så utvecklas dom när dom drömmer, hjärnan arbetar med alla tankar som dom haft under dagen. Jag tycker det är helt okej att dom drömmer mardrömmar nån gång då och då. Vi pratar om det dagen efter om dom kommer ihåg det och vill diskutera eller om dom har några funderingar. Men oftast minns dom inte ens 🙂 Så länge man finns där för att trösta är det ingen fara!

 2. Emma

  Mina barn har ibland “vanliga” mardrömmar. Inget nattskräck utan dom kan vakna och vara ledsna över att dom har drömt något läskigt.
  Men så som jag har lärt mig så utvecklas dom när dom drömmer, hjärnan arbetar med alla tankar som dom haft under dagen. Jag tycker det är helt okej att dom drömmer mardrömmar nån gång då och då. Vi pratar om det dagen efter om dom kommer ihåg det och vill diskutera eller om dom har några funderingar. Men oftast minns dom inte ens 🙂 Så länge man finns där för att trösta är det ingen fara!

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Så skönt att ni kan prata om det, jag hoppas att vi kommer kunna det också när Miriam blir lite äldre. Tack för din kommentar. 🙂

 3. Jessica

  Båda mina barn har haft nattskräck, min yngsta har precis tagit sig ur den perioden. Han blev nyss 7 år. Det är riktigt jobbigt, där de vaknar i ren panik och det går inte att få kontakt med barnen. Sånt har alltid varit lika jobbigt ❤️