Är det okej med barn och märkeskläder? – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Är det okej med barn och märkeskläder?

När jag var liten hade jag i stort sett aldrig märkeskläder, på sin höjd Polarn & Pyret, för mina föräldrar har alltid tyckt att barn ska kunna leka och bli smutsiga och inte behöva tänka på oroliga föräldrar som nojjar över fläckar som inte går bort på dyra kläder. Det var först i tonåren som jag blev intresserad av vissa märken på kläder och sen har det väl tyvärr inte blivit bättre om jag ska vara ärlig.

När vi fick reda på att vi skulle få en liten dotter i familjen så blev jag galen och gav mig direkt ut på shoppingrundor, men jag hörde hela tiden mamma i bakhuvudet så jag valde att sansa mig (lite). Små barn byter dessutom storlek ofta och det är ju tråkigt att köpa dyra saker som knappt hinner användas. MEN där vi befinner oss nu, i storlek 98, går det att satsa mer på kvalitet för Miriam älskar att “klä upp sig” när vi gör något på fritiden. Helst av allt vill hon ha klänningar och små tofsar i håret, dock bryr hon sig inte om i vilken butik vi handlar. Jag minns dock när hon var 1.5 år och var med med inne hos >>Babyshop<< i Sturegallerian och vi köpte en vinterkappa till henne från Chloé som hon strök mot sin kind och tyckte så mycket om. Tack och lov kunde hon ha den även i vintras, för den var på tok för dyr och hon fick bara ha den när jag var med och “vaktade”. Johan och jag jobbar i närheten så det blir ett och annat besök i butiken när vi passerar förbi och vi ÄLSKAR sortimentet och mixen av varumärken.

För er som inte kan titta in där så har de en superfin hemsida och vi beställde faktiskt hem lite plagg till Miriam nyligen och vi kan nu i samarbete med Babyshop erbjuda er 15 % rabatt på sortimentet – dock ej på REA, bilstolar och barnvagnar. >>Klicka här<< och sen anger ni koden PAPPA15 i samband när ni kommer till kassan.

I helgen när kusinerna var på besök ville både Noah och Elvin prova Miriams klänningar och de var så söta när de dansade omkring här hemma. Jag tror att jag ska köpa varsin fin liten klänning åt dem nu när det vankas födelsedagar i sommar. Men tillbaka till frågan, vad tycker ni? Kan små barn ha märkeskläder eller är det bara galet?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tessie - trebarnsmamma

  Åh, så tjusiga!! 💕

  Jo, klart man kan. Så länge barn får vara barn och leka och busa runt som vanligt är det ingen fara. Det mesta går att tvätta och skulle de gå sönder så gör dem, det är kanske inte hela världen heller.

  Jag har två döttrar och en son – och jag äääälskar att köpa barnkläder. Inte mycket märkeskläder kanske, men älskar att matcha dem tre i färg eller stil.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Det är sååå fint att matcha, än så länge får vi matcha med oss själva och det tycker Miriam är väldigt kul 🙂

 2. Jenny

  Köper det vi gillar. Kvalité före kvantitet. Er Miriam är ljuvlig så mycket fina kläder 😍

 3. Hanna

  Barn kan såklart ha märkeskläder!
  Bara man inte för barnen gör skillnad på ett par leggings för 500kr eller ett par för 50kr.. barnen ska inte vara rädd för att leka 🙂

 4. Carita

  Klart att dom kan. Ett tips är att köpa second hand eftersom dom växer ur storleken snabbt. Eller köpa nytt o h sen sälja vidare.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Ja second hand är alltid bra. Vi har faktiskt en ny butik runt hörnet som ska öppna nu och dit tänker vi lämna allt som Miriam växer ur som ingen annan vill ha 🙂

 5. Marie

  Det är klart man kan låta barn ha märkeskläder om man vill 🙂 viktigt bara som jag såg att någon annan också påpekade att man lär barnen att det inte spelar någon roll vad det är för märke. På min systerdotters förskola är det femåringar som påpekar detta med märkeskläder för varandra, vilket är helt sjukt tycker jag. Jag köper väldigt blandat men satsar mer på bra skor och ytterkläder med hög kvalitet och ibland något lite dyrare annat plagg. Det viktigaste tycker jag är att mina barn är bekväma och gillar sina kläder 🙂

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Ja så ska det såklart inte behöva vara. Barn tar ju efter sin omgivning så här måste Johan och jag såklart tänka oss för. Tack för att du delar med dig 🙂

 6. Pia

  Hej! Jag tycker så länge inte barnen behöver akta sig för att smutsa ner sig heller råka göra sönder kläderna så är det okej. Därav så köper jag inte märkeskläder för göda barn smutsar ner sig och kläderna slits.

 7. Jenny

  Jag tycker det är helt okej om man som förälder är intresserad av mode. Dock bor jag i England och det är skoluniform som gäller från 4-16 år så behöver inte tänka på hur det eventuellt påverkar andra barn. Annars hade jag nog varit lite försiktigare av den anledningen.

  1. Eva

   Märkeskläder är upp till var och en att bestämma om de är bra eller inte. Jag har köpt blandat till alla mina 3 utan att trycka på att de just är kläder av ett särskilt märke (de kommer dom på själva så småningom). De viktiga är ju inte vilket märke kläderna har utan de viktigaste är väl att dom är bekväma att röra sig i och att dom håller tvätt efter tvätt utan att tappa form och färg. Kram

  2. johnvalencia
   johnvalencia

   Åh vad spännande med uniform, jag tror verkligen att det finns fördelar med det och att det tar bort många jobbiga samtal hemma. Eller hur upplever du det?

 8. Antonia

  Jag tänker så här kvalité oavsett märke. Det var lättare att välja kläder till dottern när hon var mindre. Nu är hon sex och har en väldigt bestämd vilja på vad hon vill ha. Däremot sonen på snart 3 han är nöjd så länge där e dinosaurie, haj eller krokodil på 😂 men åter till frågan jag väljer kläder ( i den mån det går) efter kvalitet. Hellre tighs från pop i stället från hm tex.

 9. Malin

  Helt okej men tkr själv det är viktigt att barnen inte gör någon skillnad på vem som har märkeskläder och inte. Jag jobbar i skolan och tyvärr så är föräldrar inte så duktiga på just denna punkten vilket detta ofta leder till nedtryckningar på de som faktiskt har vanliga ”hm kläder”. Vilket såklart inte är okej . Svårt ämne , vi köper ibland men benämner inte märket för våra barn utan säger kläder som kläder 🙂

 10. Lina

  Till sonen när han var bebis köpte jag en massa märkeskläder. Slutade med det när han var omkring 3-4 då han började på dagis. Nu när han börjar skolan har jag börjat köpa igen för nu klarar han ändå av att inte göra sönder kläderna…. Har en dotter men hon spiller mycket och förstör sina kläder så henne köper jag inga märkeskläder till. Dessutom är hon extremt bestämd i kläder , så hon får välja själv så blir enhörningar och regnbågar på hennes kläder….. Jag tycker det är okej så länge man inte lär barnet skillnader mellan märkes och inte.

 11. Sophia

  Klart att barn kan ha märkeskläder så länge man som förälder inte lägger någon stor värderingsskillnad på barn som har märkeskläder eller inte.
  När min dotter var 3 köpte jag en klänning till henne från Gant och det blev ett väldans liv på vissa men som jag sa så har hon andra kläder hon kan leka i och smutsa ner huuuur mycket hon vill och dom är från H&M och jag köper kläder till henne (både nu och då) från alla möjliga ställen och ibland blir det märkeskläder och ibland från H&M eller Lindex tex.

  Följer er på Instagram och jag måste bara få säga att ni är två underbara föräldrar till er dotter ❤️

 12. Johanna

  Ja såklart barn kan ha märkeskläder. De föräldrar som tycker att det är onödigt pga att dem växer ut det fort och är små, dem har ju alternativa affärer att handla i. Själv har jag tre barn, den äldsta är åtta och den yngsta är ett.
  Jag köper gärna märkeskläder till dem, speciellt i ytterkläder! Och åttaåringen (snart nio) har börjat förstå det där med märken och önskar sig specifika märkeskläder nu till födelsedagen.
  Jag tycker det är helt okej på märkeskläder på barn, så länge man inte lägger någon större värderings skillnad på barn med eller utan märkeskläder.

 13. Isabella

  Om man har pengarna och vill lägga dem på barnkläder så varför inte? Håller dock med din mamma om att barn måste få leka och därför kanske man inte ska klä sin unge i svindyra kläder när de ska ut och leka.

 14. Therese

  Jag tycker det är absolut ok.
  Dessutom numera finns så bra produkter att tvätta i så man kan vara lugn även om skulle bli en fläck.
  Jag växte upp med en mamma som var exakt som din.
  Jag älskar köpa kläder till min lille son & jag köper de tycker om inkl del märkes man får ju sina favorit märken till de.
  Enda är att när blir dags längre fram i förskolan kommer nog låta en del märkeskläder bli hemma kläder då hört från vänner hur saker kan försvinna.

 15. Marie Borggren

  Jag personligen tycker inte det när dom är så små. Just för att dom leker och far runder och hoppar och stutsar o växer ut det fort. Men jag har aldrig direkt fastnat för märkes kläder. Jag köper hellre billigt och mer. 🙂
  Det gäller även när jag handlar till min dotter. H&m, lager 157, Gekås Ullared och second hand är det där jag köper mest till dottern och även till mig själv. Älskar lager 157 då dom har rätt mycket som är lika både till dam o barn så jag och min dotter kan klä oss likadant. 🙂
  Måste bara säga att jag älskar eran sida. Ni är helt underbara. Och Miriam är så go ❤