Utredning hos barnläkare!! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Utredning hos barnläkare!!

Ny vecka och nya tag brukar vi ju säga och det behövs sannerligen just nu. Jag fick in en hel del kommentarer efter inlägget igår om att hålla avstånd. Jag vidhåller att vi alla ska ta hand om både oss själva och varandra MEN vi har eget ansvar för vår egen hälsa. Vet man med sig att man är i riskgrupp kan det vara en god idé att ta det säkra före det osäkra och stanna hemma om man inte måste ut. Damen på kafét klev absolut över gränsen, vi kan inte kräva utrymme i allmänna lokaler, är vi rädda för att komma nära människor är det inte på stan vi ska vara. Punkt slut!

Idag hämtade vi Miriam direkt efter lunch för att vi hade en inbokad tid hos barnläkare för att titta på henne hosta och irriterade luftvägar. En del av er har reagerat på att vi har Miriam ute trots hennes hosta men i och med att det inte har med förkylning eker virus kan vi inte låsa in henne. Enligt KRY, BVC och nu även barnläkaren så är det ingen smitta och hon ska leva vidare precis som vanligt under vår uppsikt såklart. Vi kommer börja specialbehandling för att forska lite djupare i vad det kan vara mer exakt och hur hon lättast får en dräglig vardag. Detta kommer vi även informera förskolan om så hon inte skickas hem fler gånger på grund av just detta.

Just nu sitter vi alla tre i soffan och rundar av den här dagen med lite filmmys. Imorgon är det en ny dag och i dessa tider får vi ta en dag i taget. Hur lever ni just nu? Känner ni er begränsade, berätta gärna!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Hej John,
  Tokälskar din blogg. Så genuin och lättsam. När jag var liten i Miriams ålder hostade jag jämt oavsett om jag satt still men främst när jag rörde mig och det blev värre i kyla. Jag fick då konstaterad förkylningsastma, ansträngningsastma och i senare ålder vanligt astma som blev samlingen för alla tre. be läkarna kolla upp just förkylningsastma då det är rätt vanligt hos barn där hostan aldrig går över. Då får hon inhalator och kommer hosta mindre. I min dagliga astma tar jag inhalator morgon och kväll samt antihistamin hela pollensäsongen. Utan min astmamediciner skulle jag ha rethosta konstant. Mina luftvägar irriterad ofta av kyla främst på vintern och allt form av luft som kan störa som andra inte ens märker av.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Hej Maria,

   Tusen tack (!!) for din fina kommentar. Det betyder mycket och ett extratack för att du delar din historia.

 2. Sophia

  Hej! Hoppas verkligen ni får bukt på Miriams hosta! Det är fruktansvärt jobbigt och utmattande att hosta mkt för en sån liten kropp kan jag tänka mig! Höll själv på i 10 v med läkarbesök och In akuten för hostan hos min son (jamie. 2år) propsade på astma men ingen trodde det utan “ihållig hosta” som kmr självläkas bort! I min sj*ärt heller, jag vet att det att något annat (har sj astma) och man som förälder känner sitt egna barn bäst. Tillslut 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Fick vi konstaterat förkylningsastma! Ä n t l i g e n 😅 Så va på dom OM ni INTE känner att dom tar det på allvar! Vilket jag självklart hoppas dom gör! Ha en underbar dag fina ni❤️

 3. Eva

  Va skönt för er att få hjälp för att Miriam ska få må så bra de bara går med sin hosta- jobbigt för henne att ha kronisk hosta❤. De blir väl skönt oxå att förskolan en gång för alla får veta va som gäller. I dessa tider undviker jag att träffa mina svärföräldrar då de bägge finns i riskgrupper( dock ställer vi givetvis upp om de behöver hjälp med apotek och handling( då kan vi lämna de vid dörren. Mkt promenader i frisk luft blir de oxå- hunden måste ju få gå sina rundor. Ha de så gott nu- hoppas ni slipper någon form av sjukdom framöver❤❤❤

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Det låter som sunda vanor för stunden. Ta hand om dig och de dina och ha en underbar dag 🙂

 4. Doris

  Kan det vara astma hon har. Min minsta dotter hade det när hon var liten. Men det mesta växte bort. Hon känner av det lite fortfarande( hon är vuxen) men medicinerar inte längre😊

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Det kan absolut vara det så vi ska utreda så ser vi vart vi landar. Vad skönt att ni är “av” med hennes bekymmer. 🙂

 5. Pernilla

  Vi lever som vanligt. Jobbar inte om vi är sjuka vår dotter går på förskolan som vanligt när hon är frisk.. Vi gör som er och tar en dag i taget.

 6. Maria

  Har en son som har astma o hostar typ hela tiden men han är på förskolan dom ringer om han hostar mkt… Vi lever som vanligt men tänker på äldre o dom som är sjuka o vi håller oss inne om vi är sjuka.. Ni är så fina 🙂