Vi blev precis tillsagda att hålla avstånd! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Vi blev precis tillsagda att hålla avstånd!

Idag skiner solen så Johan och jag fick för oss att promenera till nya lägenheten för att packa upp alla kläder i den monterade garderoben för att bli klara någon gång. Väl där hade inte killen som skulle hämta skräpet varit där så vi kunde inte göra någonting. Den här flytten tar aldrig slut!

Istället blev det en fika i mina gamla kvarter vid Kungsholmstorg medan Miriam sover middag. Vi hann dock bara ställa oss i kön innan en äldre dam snäste ”kan ni hålla lite avstånd”?! Hon var uppskattningsvis 75 år och alltså i riskgrupp, men sättet hon tilltalade oss på kändes inte okej. Jag köper att vi alla ska visa varandra respekt och hänsyn men jag finner mig inte i att bli snäst åt. Är hon så rädd om sitt liv kanske hon ska överväga om hon verkligen ska gå till det lokala kaféet och köpa sitt surdegsbröd. Eller kanske ska HON stanna hemma?

Ska detta fungera måste vi också komma ihåg att vara vänliga mot varandra och visa medmänsklighet. Jag tänker inte stanna hemma så länge jag inte är förkyld eller sjuk men jag tänker fortsätta visa hänsyn och undvika onödiga risker som kan drabba mig eller människor omkring mig. Ikväll kommer vi ha en livesändning på temat och prata med er om hur ni känner. Med oss finns Madeleine Ilmrud som med sin stora familj lever i ett annat läge än vi gör. Häng med oss vid 20.00.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Eva

  INTE OK att hon snäste åt er- ni har all rätt att vara på fiket. Skulle jag ha tillhört riskgruppen själv så hade jag definitivt hållit mig borta från allt va affärer/ restauranger och fik heter. De är inte ok att vara otrevlig mot andra för att man själv väljer att faktisk utsätta sig för fara. Fortsätt ni att gå på fik mm så länge ni håller er friska . Kram

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Tack snälla, jag håller med dig. Vi vill inte utsätt någon men då vi är helt symptomfria måste vi kunna röra oss ute.

 2. Wictoria

  Jag började sätta mig vid bordet bredvid en äldre herre med min dotter på 2.5 år och han frågade mig abrupt om jag verkligen vågade sätta mig bredvid honom när han tillhör riskgruppen. Jag så såklart att jag absolut flyttar på mig för jag skulle aldrig kunna ha det på mitt samvete om han skulle bli sjuk. Men tyckte det kändes så konstigt… satte mig flera bord bort till slut.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Men så otrevligt att säga så. Då borde han som vet med sig att han är i riskgrupp flytta sig eller till och med fika hemma. Vi MÅSTE fortsätta vara vänliga och ta ansvar för oss själva. Tack för att du delade med dig.

 3. Jessica

  Självklart ska man inte vara otrevlig mot någon, oavsett vad.
  Fundera dock på hur ni resonerade för någon vecka sedan när Miriam blev hemringd från förskolan pga hosta och ni dagen därpå går på pizzeria/café trots att rekommendationerna är att varut symptomfri i åtminstone 2 dygn?

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Hej,

   Tack för din kommentar. Vi som föräldrar tar vårt fulla ansvar får vår egen hälsa och vilka vi eventuellt möter. Miriam är inte en virusbärare och hon har haft hosta sedan bebistiden och det vet vi och vi känner igen den mycket väl. Vi utreder henne för olika luftvägsproblem och det har ingenting att göra med vare sig förkylning eller virus. Förskolan är nu mycket väl införstådd i detta och därför ser jag inte det som någon risk att vi besöker ett café och sitter i ett hörn om hon skulle ha sin “vanliga” hosta. Jag förstår att du inte menar något illa men jag vill ändå återigen förklara skillnaden nu när ALLA verkar tro att ALLA är smittbärare.

 4. Frida

  Jag tycker att är man i en riskgrupp så får man ta eget ansvar och hålla sig själv undan. Jag vet och förstår att detta är ett allvarligt virus. Men jag kan inte förstå att ALLA som faktiskt kan hantera detta virus ska behöva hålla sig undan. Att dessutom snäsa åt er? Fy sjutton! Är hon så rädd kanske hon ska hålla sig hemma. Är man inte i en riskgrupp så behöver man faktiskt inte isolera sig, det räcker med att tvätta händerna och försöka hålla sig frisk. Får man viruset så ska det ju inte vara värre än en vanlig förkylning/influensa. Har man smittan så ska man självklart isolera sig för att inte smitta andra. Men är man frisk ser jag ingen anledning till att isolera sig och försätta sig själv i karantän. Vi måste väl få gå till affären?!

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Håller med! Var och en måste ta ansvar för sin egen hälsa men samtidigt värna om varandra. Tack för din kommentar.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Ja jag håller faktiskt med. Är du rädd om ditt liv är det bäst att vara hemma och inte lägga över ansvaret i någon annans händer.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Nu förstår jag inte? Alla håller väl rimligt avstånd, men är du i riskgrupp eller extremkänslig ska du kanske stanna hemma?