Nu har Miriam lärt sig skillnaden på oss!! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Nu har Miriam lärt sig skillnaden på oss!!

Innan vi blev pappor skojade vi lite om vem av oss som skulle bli den stränga och vem som skulle bli lindad runt vårt kommande barns finger. Vi var nog båda fasta i tron att jag skulle bli the bad cop för att jag är den av oss som oftast markerar och säger ifrån. Men tänk så fel vi hade, jag har blivit totalt förtrollad av Miriam sen första gången jag såg henne och redan nu fäller jag en tår. Min kärlek till henne kommer bli mitt fall i alla förhandlingar längre fram. Jag kommer få radera det här inlägget när hon blir läskunnig annars använder hon det nog emot mig.

Vi hade också en annan fundering och det var hur Miriam ska kunna skilja på oss när hon vill ropa på oss, vi är ju två pappor med liknande namn. När hon blir lite äldre får hon själv välja (såklart) men nu är det så att hon blivit frustrerad när hon vill att någon ska komma när hon ropar “pappa“. Det har ibland blivit så att någon av oss kommit och kollat vad hon vill men blivit överraskad av att hon då säger “inte pappa“, vilket vi då förstått betyder att “fel” pappa kommit. Men nu har vi alltid kommit till den dagen när detta är löst!

Igår satt vi och tittade på Netflix när Miriam hade gått och lagt sig. Vi visste att hon inte sov för vi hörde henne prata med Fante och säga att hon var hans mamma osv. Men sen plötsligt hörde vi en röst som ropar “pappa John”, jag trodde först jag hörde fel men sen kom det igen “pappaaaaa Joooooohn“. Jag förstod direkt att det här är dagen när jag blir helt fast. Det var så gulligt att höra henne ropa mitt namn och jag tittade på Johan som sa “du får gå till henne” och jag rusade in och där stod hon upp ville ge godnattkram. Ja ni fattar ju själva – inget är som kärleken till ett barn!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. maria

  Jag jobbade på en förskola där en pojke hade två pappor. Han sa alltid pappa O och pappa J ibland sa han också pappisen till en och pappa till den andra 😀 Barn hittar sitt eget finurliga sett. Miram och ni är en så fin liten familj 😀

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Tack snälla. Vad roligt att barn själva säger det som faller dem in. Vi nöjer oss med vad som helst. Man jag är såklart extra stolt över att hon kan just mitt namn 😉

 2. N.H

  Jag vet ett varm som har två pappor och hon säger ”pappa” och ”pappis” också väldigt gulligt. Och barnen omkring dem har också koll på vem som är pappa och vem som är pappis

 3. Cassandra

  Så fint skrivet 😍 och vilken härlig känsla. Och radera inte inlägget utan spara det för att visa henne när hon blir äldre. När hon är tonåring och tvivlar på sig själv, visa då hur önskad och älskad hon är genom att låta henne läsa detta 😊❤️

 4. Eva

  Va mysigt – jag har bekanta som består av två mammor och deras 3 barn- där specifiserar barnen tydligt och säger “mamma ” och den mammans namn. Lite kul att hon nu börjar vara mer exakt i vilken pappa hon vill ha kontakt med- fine.lilöa Miriam ❤❤