“Man kan inte ha både barn och karriär!” – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

“Man kan inte ha både barn och karriär!”

Förra sommaren var jag och Miriam på ett möte hos ett föräldrastöd som hjälper till när man bildar familj och lär ut hur man bäst knyter an utan biologiska band. Det här är något som Stockholm stad hjälper till med för både familjehem och adoptivfamiljer och i och med att jag själv är adopterad så tyckte jag att det här var extra spännande och viktigt. Både jag och Miriam åkte därför dit spända och förväntansfulla. Väl framme så möttes vi upp av våra fina kontaktpersoner på socialen som jag kommit att tycka mycket om och både jag och Johan uppskattar allt stöd vi fått från dem.

Under samtalet med vår (nya) kontakt på plats kom vi att prata om det här med hur familjer delar upp vårdnaden och hur mycket tid respektive förälder är närvarande. Ni som följer med i våra liv vet att Johan äger och driver företaget vi båda jobbar på och det har vuxit snabbt. Ingen är stoltare än jag över att han följer sina drömmar och startade eget och han var precis i uppstarten när det blev klart att vi skulle bli föräldrar. Vi var helt på det klara med att jag skulle vara den som var hemma från start och jag tyckte det skulle bli så spännande. Dessutom jobbar ju Johan på Kungsgatan, alltså på gångavstånd från där vi bodde då.

Men under mötet på föräldrarstödet fick jag istället för stöd höra att det kan bli utmaningar när den ena föräldern är mer frånvarande än den andra och att det inte alltid är bra för barnet att bara vara med samma förälder hela tiden. Detta avfärdade jag som klassiskt skitsnack av någon som enligt mig inte har koll, är det inte så i alla familjer? Vad jag vet är det sällan båda föräldrarna är hemma med barnen samtidigt.

Vidare berättade jag där och då att jag är uppfostrad av två underbara och kärleksfulla föräldrar men där min pappa redan tidigt satsade på sin karriär och inte alltid kunde närvara vid alla aktiviteter, måltider och läggningar. Idag är jag lika stolt över honom som jag är över Johan och jag har inte på nått sätt tagit skada av att han valt att bygga upp sitt företag under min uppväxt. Då menade kvinnan att jag kanske trodde att jag kände mig nöjd och sedd men att det kanske inte var så egentligen. 😱😱😥

Jag tror iallafall att finns det kärlek och respekt i hemmet klarar man det mesta bara man jobbar tillsammans. Pappa har ju alltid varit med på helger och vi har haft många fina semestrar tillsammans och kunnat umgås i massor. Han är en stor förebild för mig.

Gällande rubriken så är jag fast i tron att det går att lösa både barn och karriär, det är som vilket livspussel som helst. Johan och jag har lovat varandra att vi gör det här tillsammans men att jag fokuserar lite mer på det vardagliga så som hämtningar och eventuellt VAB 😝 medan han bygger sitt företag. Så länge vi är överens ska väl ingen komma och lägga sina värderingar ovanpå vår glädje, eller vad säger ni?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Vad fint att ni har den överenskommelsen att du kan ta mer hämtning /VAB när han är i ett skede av sin karriär att han behöver vara på jobbet mer. Jag tänker att så är det nog oundvikligen i de flesta familjer där föräldrarna har lite mer krävande jobb. När det kommer till relationen till barnet så tror jag det är mycket viktigare att föräldern är närvarande och fokuserar på barnet och gör kul saker när det är hemma än exakt hur många vad-dagar/läggningar man är med på.

  Det är klart det går att kombinera familj med karrriär men hur meckigt det blir beror nog till stor del på var man är i sin karriär och vilken bransch man jobbar inom. Min bransch är relativt krävande och det skulle inte funka om inte mormor/farmor hjälpte till med hämtningar och VAB.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Tack för din kommentar, precis så är det nog och vi är väldigt nöjda med vårt upplägg och det är ju det viktigaste. 🙂

 2. Anna Söderbäck

  Håller helt med att så länge ni är överens och känner er likvärdiga i relationen är det inget problem. Om du skulle börja känna dig övergiven eller överkörd tror jag att du skulle säga ifrån. Sen tror jag alltid vi måste vara uppmärksamma och lyhörda för varandra, vilket jag upplever att ni är. Livspusslet är emellanåt en utmaning, men om man som du har en positiv inställning, oftast helt underbart. Önskar er all lycka!💖💞💖

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   <3 Blir det för körigt har vi ju lilla Momo att vända oss till. Miriam får väl åka på läger i Norberg 🙂

 3. Anna

  Min pappa jobbade utomlands stora delar av min och min brors uppväxt. Vi hade båda en fantastisk relation med honom (han är tyvärr död). Bättre än med med vår mamma faktiskt. Det handlar om vad man gör med tiden ihop. Faktiskt.

  I min egen familj gör både min man och jag karriär och båda har krävande jobb. Nu har vi äldre barn än Mirjam men de har ju o så varit yngre. Men med krävande jobb kommer även mer frihet under ansvar, och speciellt när man är egen företagare, vilket jag gissar att den där kvinnan uppenbarligen inte tänkte på. 🙄

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Tack Anna, jag blir glad av att höra att du haft en fin relation med din pappa. Jag har också den känslan att det inte ska spela så stor roll om någon jobbar lite mer.

 4. Kerstin Källgren

  Tänk att ändra alltid vet bäst ,det viktigaste är att den förälder som är hemma mina är närvarande när han är ledig och så tror jag att ni har det, lita på magkänslan🤗