Vab igen !! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Vab igen !!

Veckan hann bara börja innan förskolan hörde av sig och meddelade att Miriam var på tok för förkyld för att orka vara på förskolan. Lite konstigt tyckte jag men i och med att Johan gjorde lämningen imorse så vågade jag inte svära på status så jag stack iväg direkt när de meddelade.

Väl framme verkar hon ändå vara i god form men jag respekterar alltid förskolans känsla eftersom de ser hela bilden och jämför henne mot andra dagar. Väl hemma har hon dock lekt som vanligt och vi kommer vara hemma imorgon för att vila upp oss. Mina föräldrar kommer också på besök så det kan vara mysigt att få en heldag tillsammans bara hon och jag.

Nu på kvällen pågår diverse hudvårdsrutiner här hemma och Miriam hjälper mig när jag testar en ny mask från The Ordinary som jag fått hem. Hon älskar att vara med när jag testat och vill gärna själv ha mask så vi gör en specialare åt henne som är vatten blandat med vatten som vi penslar på. Hoppas att ni andra också får en fin kväll. 👋🏻❤️

Jag passade på att testa att göra hennes första fläta och det gick precis! Hon är så stolt över den och tittar i spegeln hela tiden 😅

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  När jag jobbade på förskola ringde vi endast hem barn om de hade tendens till feber eller feber (rörande förkylning). Som nedan säger är majoriteten av alla barn i förskoleåldern konstant snoriga och hostiga. Är det däremot såpass att barnet inte orkar hänga med i samma takt som andra barn, inte äter/dricker och-/ eller bara vill sitta inne. Då är det enligt mig helt rätt att ringa hem dem trots att föräldrarna förlorar inkomst då de riskerar att smitta både andra barn och pedagoger.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Jag håller med dig. Och inkomsten bryr jag mig inte det minsta om, här är det bara Miriams välmående som är viktigt. Hon har varit frisk som en nötkärna i två dagar så idag är hon tillbaka på förskolan igen. 🙂

 2. Sofia

  Härligt att se att du respekterar förskolans personal. Tyvärr är det inte alltid så. Jobbar på en förskola och när man ringer till föräldrarna och berättar att deras barn inte mår bra så möts man ofta av en irriterande röst. Är inte barnet pigg så orkar de inte med en dag på förskolan. Högt tempo och barnen har inte tid att ta det lugnt som hemma. Men tyvärr många som inte förstår det. Kram och hoppas er älskling blir pigg snart

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Är det sant? Så tråkigt. Som förälder är det jätteviktigt för mig att samarbeta med alla som jobbar med Miriam. Jag älskar ju att vara med henne och inget i världen skulle kunna få mig att sucka när någon av pedagogerna hör av sig. Men jag tror hon har roligare på förskolan än hemma med mig. Så det är mer där skon klämmer. Tack för din kommentar. 🙂

 3. Joanna

  Er förskola verkar väldigt känslig för förskylningar, visst ha de ringt hem henne en del gånger redan?!. kan räkna på fingrarna jag ringt hem barn mina 10år som förskollärare. Att barnen är snoriga och hostiga hör ju till liksom 😊. Visst ska de orka vara på förskolan men hon verkar ju må toppen baserat på era stories ju. Ni får ifrågasätta lite tycker jag, det handlar ju om förlorad inkomst också 😅

  1. Eva

   Jag måste nog få hålla med Joanna här- de verkar som att de ringer lite för snabbt kanske?? På förskolan där jag är finns de genomsnoriga småbarn – de rings inte efter föräldrar om inte barnet blir superduper- hängiga. Men de där är ju så olika. Skönt iallafall att hon verkar pigg ( lite tråkigt dock att förlora en del inkomst). Spännande med hudvårdsmasken- måste in och kolla på ditt hudvårdskonto. Klart att Miriam oxå vill vara med- hon har en mkt bra lärare i dig John när de kommer till hudvårdsprodukter🤩. Hoppas ni får en mysig dag tillsammans med dina föräldrar .

  2. johnvalencia
   johnvalencia

   Hej Joanna,
   Ja vi (jag) har fått hämta några gånger och ja Miriam är väldigt hostig ofta osv men sällan trött och sliten. Sen ska jag ärligt säga att det är mysigt att få smita från jobbet och hämta henne. Jag bryr mig inte alls om inkomsten utan ser det mer som en fråga kring hur jag ska tänka utifrån vad som är bäst för Miriam. Hon har ju roligare på förskolan än hemma med mig tänker jag. Tack för din kommentar och så kul att du vill följa oss 🙂