Jag har nu fått min diagnos!! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Jag har nu fått min diagnos!!

Jaha efter dagens besök hos min naprapat Anders på Kungliga Tennishallen så har jag fått följande diagnos: disksjukdom ländrygg med ischias (hoppas jag skrev rätt nu). Det här betyder att jag är skadad och har symptom som hämmar mig i min vardag. Jag klarar att gå, stå och sitta men varje gång jag byter position strålar smärtan från rumpan ner i mitt högra ben och slutar mitt på vaden. Värst är det vid lårets utsida och på höger sida om knäskålen.

Anders var väldigt tydlig med att jag ska röra mig så mycket jag bara kan utan att stressa kroppen eller utmana den så att smärtan blir värre. Löpning är bara positivt om det går. I belastande läge ska det aldrig smärta mer än fem på en skala upp till tio och extra viktigt är det att det dagen efter inte är värre än innan.

Jag har en rad skador i bagaget, så pass många att jag känner mig som en mix av en elitidrottare och en gammal benskör gubbe. Jag vet att jag kommer komma tillbaka till min vanliga träning, men nu gäller det att tänka långsiktigt och våga hålla igen. Har ni några skador som hämmar er i er vardag. Ni får gärna berätta. 😍🍀

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva

    Hej John- de var inte roligt att höra 😥- men samtidigt bättre.att veta va som är fel. Jag lider verkligen med dig😥 – är de något jag vet massor om, så är de allt om ryggproblem.
    Jag har själv gjort 6 ryggoperationer.. min första diskbråcksoperation gjorde jag 1998. Sen gjordes 4 stycken under 2013- varav 1 steloperation. Sen gick De tills 2018 innan de var dags igen för den sista operationen- ännu en steloperstion😥. Nu finns de inget mer att göra i min rygg- jag är evigt tacksam över att min op- läkare valde att ge mig chansen en sista gång 2018- för den väntade vi med in i de längsta tills jag inte orkade mera. Så jag är stelopererat i hela ländryggen 😥. Så ja ryggsmärtor vet jag allt om. Idag lever jag med en del nervsmärtor och andra sjukdomstillstånd i ryggen- vilket i sig inte är så konstigt eftersom dom har skurit genom alla läger så många gånger. En hel del begränsningar i mitt set att leva har jag fått och även restriktioner på saker jag inte får utsätta mig för. MEN jag har min familj❤. Oj då de blev ett långt inlägg🙄 .Jag håller tummarna för dig så att du slipper besväras alldeles för mkt- de är skit jobbigt.lycka till John- va rädd om din rygg. ❤