Jag slåss för att få egentid så jag kan… – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Jag slåss för att få egentid så jag kan…

Johan och jag är som ni vet ganska olika och så är det även med det här med egentid, jag måste ha det och Johan har i stort sett noll behov. På helgerna kan jag ibland få panik över att inte hitta tid att bara få vara ifred. Jag är en sådan människa som sparar energi när jag umgås med mig själv som jag senare slösar bland andra. Får jag inte möjlighet att samla ny energi blir jag tom och rätt gnällig, som en motor utan bränsle. Många jag känner samlar energi bland vänner som de sen lever på länge – jag är alltså helt tvärtom!

För att få någon form av lugn stund brukar jag springa på kvällarna för då är jag garanterat själv, Johan är ingen löpfantast. Men jag behöver också få stå i badrummet för mig själv och pilla med min hudvård och annat utan att behöver prata eller lyssna. Ofta passar jag då även på att se ett (eller två) avsnitt av min favoritserie (håll i er) Hem till gården. Jag har tittat på den i många år och älskar det vardagliga livet i din lilla engelska byn. Medelåldern för serien ligger nog annars runt 65 – 70 men jag kan verkligen inte sluta.

Vad gillar ni att göra om ni får egentid och är det viktigt för er att få en stunds lugn och ro?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ing-Marie

  Jag behöver verkligen egen tid ibland. Det är dock lite svårt när man har assistenter mesta tiden. Det är därför en nödvändighet att min man jobbar kväll och de mesta helger. Vi behöver den tiden för oss själva.

 2. Eva

  Egentid är viktigt. När jag vill samla energi så brukar jag gå med hunden på en lång och härlig skogsrunda 😍. Annars älskar jag att promenera vid havet- något som jag gör när jag besöker släkten i Norge( dit jag faktisk åker idag 😍). Annars kan jag koppla av med en film eller nån serie. Jag tycker de är viktigt som du gör att du tar sig tid till din löpning mm. Gott att man kan vara så olika gällande behoven. Kram till er ❤

 3. Jessica

  Är precis som du ! Utan egentid blir jag ett monster ! Haha ! Hem till gården är mysig ju
  Med vänlig hälsning, 32 åringen 😂

 4. Jessica

  Är precis som du ! Utan egentid blir jag ett monster ! Haha ! Hem till gården är mysig
  Med vänlig hälsning, 32 åringen 😂

 5. Josefin

  Egentid är viktigt! Och Hem till gården är ju typ bäst!? 😍 24 år gammal, sett ALLA avsnitt som någonsin visats o då började dom spela in 72 🙈 så mysig serie faktiskt!

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Åh har du sett alla? Lyxigt. Jag började 2006 men hade uppehåll några år men är nu fast igen sedan 2013.

 6. Erika

  Jag är precis likadan. Har ett stort behov av egentid, fungerar inte annars och orkar inte vara social. Just egentid i badrummet, få pyssla om sig själv, är nog den bästa egentiden. Annars, att kolla en serie själv eller läsa en bok är lyx. Tack för en bra blogg, ni är underbara ❤

 7. Susanna

  Alltså ljuvliga du, ”hem till gården”😁. Ingen serie för mig, men förstår v e r k l i g e n vad du menar med att få vara själv, Lyx för mig är att ha någon timma eller två hemma själv och skrota runt med mysbyxor, en kopp kaffe och småstäda lite.