Tack för igår!! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Tack för igår!!

Jag vill börja med att verkligen tacka er alla som var inne igår och läste, kommenterade och spred positiva vibbar i bloggen. Jag förstår att jag måste acceptera kritik när jag väljer att dela med mig av vårt liv som familj. Däremot förstår jag inte varför vissa väljer att håna och kränka andra föräldrar. Jag tror de flesta av oss gör vårt absolut bästa för och med våra barn. Johan och jag älskar Miriam mer än livet i sig och den enda vi vill är att hon ska må bra. Igår fick jag bland annat en kommentar om hennes skärmtid och att “det verkar vara den enda hon gör”.

Självklart är det okej att fråga och till och med kritisera men varför lägga fokus på det egentligen? Ja Miriam leker med sin iPad men hon sitter inte och tittar på film dagarna i ända. Under vår resa till Paris hittade vi pedagogiska appar som hon gillar. Jag skrev ett inlägg nyligen om just det om ni vill kika på vilka hon använder mest. Men ni som undrar ska komma ihåg att hon går på förskolan varje dag (när hon är frisk) och när vi är hemma så är det mycket lek, sång och dans. Visst får hon ha sin iPad och vi tycker att den utvecklar henne snarare än hämmar henne. Hon vill att vi är med när hon sitter med den, men självklart syns inte det på bilder/filmer. Hoppas att ni förstår och respekterar oss i vårt föräldraskap.

Vi tycker mycket om er som följer oss och svarar på alla kommentarer och meddelanden för att vi vill ge er något tillbaka som tack för att ni vill följa oss ❤️ Ni börjar bli många nu men vi fortsätter svara er så gott vi kan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna Söderbäck

  Det var för mig påtagligt hur bra Miriam leker. Det sker mycket nu. Hon är långt framme med kritor o penna. Hon bygger. ”Kör buss.” Lägger Lego. Läser böcker. Kan färger o siffror. ”Tävlar” gärna med mormor i ”spring”. Leker kurragömma. Älskar katter o hundar o bilar❤️ Utvecklingen är så positiv och kombinerat med hennes tillit och glada humör är hon adorable och så älskansvärd. I detta har ni stor del❤️💞❤️

 2. Sunsetjenka

  Åh vad tråkigt att höra att ni nu blir kritiserade för att Miriam har Ipaden för mycket. Som både pedagog och förälder anser jag att det är lärorikt att spela,leka osv med Ipaden. Märker på mina egna barn vad mycket de lär sig genom iPad. Självklart lär de sig även i andra sammanhang också. Jag tyckte det var så bra när ni delade med er om vilka appar ni använder. Jag fick en del bra tips på sånt jag inte hittat själv. Ni bestämmer själva hur mycket tid ert barn ska få med iPad och som du även säger är en vuxen med men de syns inte på bild. Väldigt förståeligt att den vuxna inte kan synas på bilden hela tiden då det är du som fotograferar. Ni är fantastiska. Fortsätt som ni gör, ni bestämmer över ert barn. Ta inte åt er av nedvärderande åsikter ni får. Tack för att vi får följa er vardag 🌸

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Tack snälla du, så fint att få just den här kommentaren. Vi får mycket kritik för just skärmtid och många med oss. Jag tror att vi som uppfostrar barn idag har andra verktyg än när ex jag var liten. Tiden utvecklas och det fäler att jobba med den och inte emot den. Tack igen 🙂

 3. Hanna

  Tycker det är så onödigt med “skärmtid hit och skärmtid dit” alla föräldrar som sätter upp regler om “10 minuter skärm” och så vidare.. låt plattan vara där den är och använd den som ni gör.. som ett redskap..
  Min dotter har sin platta.. hon hsr den tillgänglig precis hela tiden, men det betyder inte att hon sitter med den hela tiden heller.. precis som Mirjam inte gör 🙂

 4. Sakina

  Jag tycker att ni är faktiska föräldrar som ger så mycket kärlek, tid, å energi till lilla Miriam. Min son är 16 månader å han ser varje dag på barn filmer som är så klart för hans ålder. Annars vi har så svårt att mata han. Men vi leker å busar med han hela tiden. Han går på dagis varje dag om det blir inte några sjuk dagar. Bara fortsätta vara som ni är. Ni är bara så underbara som föräldrar till Miriam. All kärlek och lycka till er❤️❤️

  1. Eva

   Tråkigt att ni fick den kommentaren angående Miriams skärmtid-de är ju oavsett upp till er att bestämma när och hur mkt Miriam får sitta med sin iPod. Personen som akrev så kan omöjligt ha sett era stories på Instagram- för då hade personen sett hur mkt sång, dans och lek ni och Miriam gör tillsammans. Lätt att kritisera andra tyvärr och inte tänka på va man själv låter barnen få göra. Ni gör de bästa för Miriam i alla lägen❤❤. En stooor kram får ni från mig i lilla Nässjö 😍😍