Dagen började med en spya !! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Dagen började med en spya !!

Nytt år  – nya tag, ja det är sen gammalt. Imorse fick vi känna på det där med att kämpa igen. Miriam vaknade 07.15 och drack sin välling. Efter det klädde vi på henne och var i vardagsrummet när hon plötsligt börjar kräkas. Tuff som hon är så blev hon vare sig rädd eller ledsen utan bara gapade och lät det hända. Jag kastade mig fram och försökte hjälpa henne så gott det gick. Det var bara vällingen som kom upp och hon tyckte det var ganska spännande att kika på röran när det var klart. Själv lyckades jag kasta av mig rocken i all hast och var varm i hela kroppen. Eftersom vi precis var på väg till förskolan så var tiden ganska tight så jag skickade iväg Johan till jobbet, sjukanmälde henne och sen började vi torka upp. Miriam skrattade och fnissade åt att jag stod på knä i röran och torkade upp all välling.

När vi var klara tog vi en lång dusch och sen låg vi soffan och kollade på film hela förmiddagen. Miriam mådde hur bra som helst så sjuk är hon inte, men det finns ingen anledning att chansa så att vara hemma var en självklarhet. Många kanske har jobb där man har svårt att vara hemma men för mig är det ingen fara. Dessutom äger ju Johan företaget så han är ganska förstående. Vi mötte upp honom på en lunch senare och nu är vi hemma för hennes mormor är här på besök vilket vi alla tycker är så mysigt.

Hur länge tycker ni man ska vara hemma efter en sån här händelse, hon är ju liksom inte sjuk utan det var bara vällingen som vände i magen. Kan hon gå imorgon? Hur tänker ni?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Liselotte

  Jag hade kollat under kvällen hur hon är om det inte blir något mer så låt henne gå till dagis. ❤️❤️❤️

 2. Baby mamma

  Tycker att ni stannar hemma som alla andra säger , men även att ni som är i närheten av Miriam sväljer några vit peppar korn , det ska nämligen skydda mot att bli magsjuka . Har alltid funkat på mig

 3. Evelina

  Vi har en son som kräks väldigt lätt. Ser det äckligt ut så kräks han, hostar han mycket då kräks han. När han började fsk var hsn mahsjuk 8 gånger på 4 mån…. Han har en kompis som kan dö av en magsjuka. Barn med diabetes kan bli väldigt sjuka. Därför är vi alltid hemma 48h. Trots att han nu är 8 kräks han fortfarande ofta. Håll henne hemma och njut av en hemmadag till.

 4. Agnes

  STANNA HEMMA 48 H! Det är aldrig värt att smitta andra då det finns många infektionskänsliga. Majoriteten av mina magsjukor som barn var bara en spya sen var jag pigg men smittade alltid min syster som då spydde hela dygnet. En spya/en diarre/bara illamående kan också vara magsjuka

 5. Eva

  Tråkigt att hon kräktes. Säger som övriga redan sagt- magsjuka kan bete sig väldigt olika- ibland kräks man bara en gång eller har diarré och andra gånger håller man på massor av gånger. Barn brukar ju fixa sjukdomar helt annorlunda mot oss vuxna- dom kan ibland springa omkring och leka med 40 graders feber och även verka helt pigga efter att ha spytt. Vinterkräksjukan beter sig väldigt olika även på vuxna- vissa spyr massor/ har diarré flera gånger och för andra så kan de handla om endast ett tillfälle. Håll henne hemma och inte ute bland andra människor ifall de trots allt rör sig om magsjuka. Ta en tidig helg och som du säger så är ju inte Johan en.omöjlig chef😉😉. Va rädd om varandra. Trevlig helg

 6. Ellen

  Tack för en härlig blogg
  Jag jobbar också på förskola och säger som Hanna , ta det som magsjuka och stanna hemma 48 h .
  De kan ju finnas familjer som har barn på Miriams förskola som kanske har svårt sjuka barn hemma , där magsjuka kan vara riktigt förödande och / eller livsavgörande .
  Jag som jobbar på förskola och är fullt frisk och har god handhygien drabbas nästan varje gång det går magsjuka på jobbet och blir i regel borta en vecka .
  Sen är det inte alltid det lättaste och få kända vikarier till en förskola , ibland ingen allts
  . Var hemma och mys en dag till och se det som en längre helg 🙂 Ni verkar hel härliga hela familjen då man ser er på Instagram och läser om er här på bloggen .

 7. Madde

  Jag är förskollärare och tycker absolut ni ska vara hemma en dag till! Viktigt med minst 48 h symptomfritt vid alla kräkningar. Kan trots allt vara magsjuka eftersom det för små barn ibland bara är en gång och sen pigga. Så inte värt att chansa, det sprider sig så lätt bland barn. Hoppas ni slipper bli smittade! Krya på er!!

 8. Johanna

  I vinterkräktider, magsjuetider som vi har högsäsong för nu så absolut allra minst 48 timmar efter sista symtom, även om det är en diarré eller en spy så ta det oavsett som magsjuka och håll så många isolerade som det går. Vi får aldrig slut på slitet om folk med magsjuka går ut och vistas bland andra 🙁

 9. Maria

  Jobbar också på förskola… se det alltid som magsjuka. Som tidigare skrivit så kan det vara lurigt. På förskolan kan det finnas barn som blir riktigt sjuka om de blir smittade (tex diabetes), så chansa inte är min rekommendation.

 10. Amanda

  Något liknande hände oss för exakt 1 år sedan. Dottern kräktes från ingenstans 1 gång och mådde hur bra som helst, åt osv. Dagen efter hade vi planer med släkten och sa som det var att hon hade kräkts men mådde bra och de hälsade att vi var välkomna. 3 dagar senare insjuknade alla som ens hade träffat henne under den helgen 🙈🙈 Nu är jag livrädd och träffar ingen som vart det minsta magsjuk på helst typ 2 veckor 😅

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Haha nä det där lät inte kul. Då är det absolut bättre att stanna hemma och ta det säkra före det osäkra 🙂

 11. Mammatankarmedpedagogerna

  Klokt beslut att stanna hemma många hade nog kommit iaf, 48h från sista symptom om bara möjligt för att undvika att föra en eventuell smitta vidare. Magsjuka kan vara lurig, se det som en till mysdag hemma! Krya på er!

 12. Tessan

  Även om det bara var en kräkning så kan det vara magsjuka. Så håll er inne (hemma! Inte ute bland folk 🙈) i minst 48timmar efter sista symtomet.

 13. Louise

  Ett barn kan kräkas en gång men ändå vara magsjuka. Jag jobbar själv på förskola och vi tar inte emot barn som kräkts om det inte gått minst 48 h. Detta för att minska risken att det ska spridas vidare till andra familjer men även pedagogerna.

 14. Hanna

  Även om det bara var vällingen som vände ska tycker jag att man ska ta det dom magsjuka. Magsjuka kan bete sig hur som helst. Där av 48 timmar efter sista symtom. Alltså inte vistas ute bland folk som ni redan har gjort.

  Jobbar på förskola och vi hade inte låtit henne komma tillbaka imorgon.

 15. Fia

  Har de inte hänt något mer sår de nog lungt, att hon går i morgon. Själv är jag hemma med sonen som har diarréer. Och ligger jag i feber och ont i hela kroppen.

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   I det är fallet är jag 100 % säker på att hon drack vällingen för snabbt och den kom upp. Precis som om jag skulle fått något i halsen och det betyder ju inte att jag är sjuk. Tack för din kommentar – du verkar vara inne på samma linje som jag 🙂

 16. Lina

  Barn kan vara magsjuka trots bara en spya.. av omtanke för omgivningen ocj Miriam skulle jag vara hemma åtminstone 48 h.. men sen är jag också emetofob och har extremt svårt för spyor. 🙈

 17. Maggan

  Är förskollärare och alla kräk ska man ta som magsjuka. Det finns barn som har magsjuka och bara kräks en gång och även kan verka pigga efteråt. Inte värt att chansa och riskera att smitta de andra på förskolan, har det väl kommit dit så är det svårt att bli av med och det går bara runt och runt. Så bättre att ta det säkra före det osäkra 🙂

 18. Ann

  Jag skulle ha haft henne hemma imorgon med(är ju andå fredag). Då är ni säkra på att det inte va magsjuka, och det har gått minst 48 tim efter sista kräkning eller diarre innan hon går tillbaka till förskolan.Det räcker att man kräks en gång för att det ska vara magsjuka. Ha det bäst😃 Mvh Ann

 19. Nikki

  Tycker det inte är okej att gå till förskolan dagen efter. Många gånger som man är magsjuk där man bara kräks en gång. Fortfarande 48 timmar som gäller som respekt för andra där det finns barn som har syskon eller annan familj som eventuellt har sjukdom som kan innebära döden om man får nån sådan bacill. Jag hade skickat hem vårdnadshavaren med barn om jag hört detta på morgonen.
  /Barnskötare som arbetar på förskola i Stockholm stad.