Vad tycker ni om barn och alkohol? – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Vad tycker ni om barn och alkohol?

Den här tiden på året blir det alltid diskussion kring den känsliga frågan barn och alkohol, vad är rätt väg att ta? Igår hade Johan och jag vår sedvanliga livesändning och frågan dök upp även där. I vår familj är alkohol inget problem (det säger nog visserligen nästan alla) för jag dricker vanligtvis inte och är således nykter och redo om något skulle hända. Johan tar mellan varven ett glas till maten eller så. På julen, som verkligen är familjernas högtid, dricker den som vill hos oss vin eller öl till maten och var och en ansvarar för sitt eget intag. Jag är i vanlig ordning spiknykter vilket jag tycker är extra viktigt på landet som ligger en bra bit från närmaste sjukhus.

Hur tänker ni kring den här frågan? Vad anser ni? I morgon åker familjen till Paris för att fira nyår och då har vi bokat in oss på en sen sittning för att sen vandra hem i Parisnatten och se fyrverkerier med Miriam förhoppningsvis sovandes i vagnen. Självklart skålar vi båda två in det nya året tillsammans men vad vi har i glasen får vi se imorgon, Jag vill redan nu önska er ett fint slut på 2019 vad ni än ska hitta på.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Ingen alkohol inför barnen här. Har ingen direkt motivering annat än att jag anser att barn och alkohol inte hör ihop och att barn inte ska behöva se berusade vuxna. Kanske lite ärrad av min uppväxt där vuxna blev stupfulla vid jul, nyår, påsk, midsommar. Avskydde högtider.

 2. Linn

  Jag är 16 och känner att jag aldrig vill dricka, det lockar liksom inte. Vad jag tycker är att minst en vuxen i omgivningen ska vara nykter, allra helst allihopa. För mig går inte julen, som jag ser som barnens högtid, och alkohol inte ihop. Jag tycker personligen att har man barn så kanske man faktiskt får avstå alkoholen, det är ju ändå ett människoliv man har ansvaret för. Man skulle ju inte sätta sig och köra bil när man har druckit, tycker heller inte man ska ansvara över ett människoliv med alkohol i kroppen.
  Hoppas ni förstår hur jag menar☺️ Ni får ha ett riktigt fint nyårsfirande tillsammans i Paris, gott nytt år på er☺️❤️❤️🎉🎉🎉

 3. TwinMom.se

  Jag dricker i princip aldrig och tycker inte alkohol bör finnas i närheten av barn mer än att dom ser att föräldrar kan dricka ett glas till maten emellanåt, men inte mer än så. Nu är jag visserligen ensamstående men tycker ni tänker smart, för skulle det hända något så måste man ju kunna köra! Hoppas ni får en fantastisk resa! Kram på er!💞

 4. Nea

  Hej bästa ni, det beror väl på hur man kan hantera alkohol, jag håller mig undan alkohol då jag äter extremt mycket mediciner, så vill inte ens veta hur min kropp skulle reagera på alkohol, men annars om jag har folk omkring mig som dricker, dom får gärna dricka, så länge dom kan hantera det. Tyvärr har jag träffat folk bara som blir väldigt på, eller hotfulla eller tjuriga när dom har druckit…
  Hoppas ni får en extremt bra nytt år, Älskar att följa er, som jag säger varje gång!
  Kram på er, gott nytt år! 🎉🎉🎉🎉❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Tack snälla för din kommentar. Jag håller med dig, det gäller att dricka med måtta! Ha en underbart nyår och tack för att du följer oss.

 5. Elisabet

  Vi har lite liknande syn som ni. Dricker sällan, en av oss är alltid helt nykter om barnen är med och den som dricker den kvällen dricker med måtta. Fylla och barn hör inte alls ihop. Ska man dricka mer och det är riktig fest på gång så får barnen vara med mormor och morfar!