Jag svarar på era frågor! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Jag svarar på era frågor!

Imorse stod jag utanför duschen när Miriam lekte därinne med sina små paw patrol-bilar. När jag funderade över hur fantastiskt livet är som familj, med henne som huvudpersonen, fällde jag en liten tår (eller två). Jag har aldrig varit så lycklig som den dagen jag fick kalla mig pappa för första gången.

Jaja nu ska inte detta bli en blödig historia utan jag skulle ju svara på era frågor. Ni har skickat in så många så jag tänkte att jag betar av åtminstone några stycken denna härliga fredag.

 

 • Hur tänker ni kring uppfostran av en flicka i dagens tuffa samhälle? Det här är en fråga vi har pratat mycket om och vi är på riktigt oroliga över vad som händer runt om i världen. Det vi är helt överens om är att vi ska gör allt vi kan för att Miriam ska få växa upp och bli precis vad hon vill. Vi ska stötta henne i vått och torrt och se till att hon vågar tro på sig själv samtidigt som hon även tänker på andra. Mina föräldrar har alltid sagt att jag får göra vad jag vill så länge jag mår bra. Det viktigaste är att ta vara på livet för vad vi vet så har vi bara ett.
 • Har ni flyttat nu? Vi har gjort första steget i flytten. Vi köpte en lägenhet med tillträde först i mars. För att slippa bo på hotell har vi valt att bo i mina föräldrars lägenhet och på så vis kommer vi alla kunna känna oss mer hemma under tiden vi egentligen är bostadslösa.
 • Tröttnar ni på varandra? Ni lever tillsammans men också jobbar tillsammans. Här kan jag bara svara för mig själv. Att leva med Johan blir sällan eller aldrig tråkigt. Han är otroligt påhittig och kreativ. Däremot har jag ett väldigt stort behov för egentid och just nu lider jag brist på den varan men jag får försöka ta igen det så snart jag kan. Annars kan jag lätt känna mig kvävd och det blir inte roligt. Men för att svara på frågan så blir jag inte trött på “oss”, jag älskar vårt liv tillsammans.
 • Vad lagar ni för mat till Miriam? Vad gillar hon? Tips på bra plockmat till barn? Oj, ja sanningen är den att hemma hos oss är Johan den som är bäst på matlagning. Jag äter mest grönsaker och rotfrukter och det kan ju inte ett barn leva av. Men Miriam älskar det mesta och äter med god aptit. Dock är hon inte så förtjust i att äta soppa eller fisk. Får hon välja själv vill hon gärna äta frukost( precis som jag) och favoriten är yoghurt och smörgås med ost. Gällande plockmat så är hon väldigt förtjust i frukter och grönsaker om de är skurna som stavar eller bitar. Hon tycker om att ha en påse med sig vart vi än ska och även russin är en favorit.
 • Vilket klädesplagg skulle du aldrig köpa?Väldigt många måste jag säga. Jag har en tydlig stil som jag gillar och går helst inte utanför den. Men jag har väldigt svårt att se mig köpa någon form av väst. Jag älskade det som yngre men idag kan jag inte tänka mig att bära det.
 • Kommer ni ha ett stort eller litet bröllop?Ja det beror på vad som menas med stort. Vi sitter och kikar på gästlisa nu och jag tror vi kommer landa på omkring 80 gäster. Går vi större så kommer vi inte ha tid att ungås med alla gästerna och det hade vi tyckt vore tråkigt. Vi vill ha en rolig dag tillsammans med alla vi väljer att bjuda.
 • Har ni några fobier och varför? Jag har nog inga fobier men är höjdrädd och ogillar insekter, mest spindlar. Sen tycker jag att vissa ljud och smaker är väldigt otäcka men inget som jag tror faller under fobier.
 • Hur många barn skulle ni vilja ha? Ja här är vi inte helt överens verkar det som. Johan verkar väldigt nöjd med ett och jag tror att jag nog skulle vilja ha ett till. Mycket för att de senare ska ha varandra. Vi får se hur det blir men just nu är vi så otroligt nöjda med att vara just vi tre.
 • Hur träffades du och Johan? Var det kärlek vid första ögonkastet? Ja det har jag ju skrivit ett inlägg om tidigare så jag >>länkar det här<<.
 • Hur ser vera rutiner ut? Vem hämtar och lämnar på förskolan? Jag ÄLSKAR rutiner och trivs med att ha allt väldigt inrutat. I 9.8 fall av 10 är det jag som lämnar på förskolan men ibland är Johan med. Hämtning sköter jag oftast men ibland har jag faktiskt hjälp för att jag kanske måste jobba. Men att få släppa av Miriam eller hämta upp henne på ett ställe hon trivs så bra är rena lyckan. Jag älskar vår förskola!

 

Jag stannar här för det blir för långt för er att läsa annars. Har ni fler frågor så skriv gärna, de flest svarar jag gärna på. Jag kan inte nog uttrycka min glädje över att ni är så många som vill följa oss genom livet. Hoppas ni får en underbar fredag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mamma

  Som jag förstår det så är ni familjehem åt M och inte juridiskt sett föräldrar. Finns det någon risk att M ska flytta tillbaks till sina biologiska föräldrar i framtiden? Det måste vara ett trauma för alla inblandade?

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Vi känna oss väldigt trygga i vår situation och är inte oroliga för framtiden. Miriam är vår dotter vare sig det är juridiskt eller ej.

 2. Jenny

  Tack för att vi får kika in i ert liv. Ni verkar vara en riktigt gullig familj. Miriam kan vara lycklig med så fina föräldrar. Trevlig helg!!