Adoption vs familjehem – vad är vad? – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Adoption vs familjehem – vad är vad?

Som ni alla vet vid det här laget så är det skillnad på att vara adopterad och att vara familjehemsplacerad. Jag är adopterad och Miriam är familjehemsplacerad. I mitt fall så har jag noll koll på min biologiska familj och är inte särskilt intresserad av att veta något heller. Detta är helt mitt beslut och inget jag är sugen på att diskutera med någon om jag inte själv skulle ta upp det. I mina två älskade föräldrar har jag allt jag behöver och mer därtill. Miriams läge är ett helt annat för här finns det ett nära samarbete mellan oss som föräldrar och hennes biologiska nätverk.

Här ser ni mina älskade föräldrar

Idag hade vi möte med familjevården som har placerat Miriam hos oss och hennes biologiska farmor. För oss är det en stor styrka att kunna ha med så många som möjligt på tåget när det kommer till Miriams uppväxt. Att hon kommer att bo hos oss är redan klart men vi vill att hon ska ha fritt tillträde till sina biologiska band när  helst hon önskar och detta är väl den stora skillnaden mellan familjehem och adoption. Vid en adoption byter du oftast familj tvärt medan som familjehem jobbar man tillsammans för att främja barnet i fråga. På så sätt blir vi fler som kan dela kärleken till Miriam i det här fallet.

Detta är en gammal bild från förra sommaren

Just nu är Miriam på förskolan där dagen började med brandövning så hon har ingen aning om det fina mötet vi hade i förmiddags men när jag hämtar henne om några timmar ska jag berätta att vi har träffat hennes farmor och att vi tillsammans kommer ses snart igen. Det sista Miriam kommer lida brist på under uppväxten är kärlek, det har jag lovat mig själv!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anneli

  Jag är själv farmor och tycker att det är underbart att Miriams farmor får följa henne. Ni verkar vara fantastiska föräldrar som ger Miriam en trygg och kärleksfull uppväxt.

 2. Millan

  Hej hej!
  Kanske är en jättekorkad fråga men jag undrar om någon nångång i framtiden kommer kunna ”ta Melina ifrån er”? Alltså hennes biologiska föräldrar exempelvis?
  Tack för att ni är så härliga och ärliga ✨🥰

  1. johnvalencia
   johnvalencia

   Hej,

   I vårt fall så känns allt tydligt och klart så ingen oro. Men det kan självklart finns det i samband med placeringar. Tack för din kommentar 🌸🍀

 3. Eva

  Va härligt att de finns så många i Miriams liv som strävar mot samma mål- just att ge henne en kärleksfull uppväxt❤ Hon har tur som blev familjehemsplacerad just hos dig och Johan- de är guld värd ❤❤

 4. Marie

  Ni är så fina som familj. Lilla Miriam har fått ett toppen famijehem. Hon kommer växa upp till en bra tjej, med bra värderingar, ömhet,kärlek från många.