Snart är vi hemlösa – vart ska vi bo? – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Snart är vi hemlösa – vart ska vi bo?

Ni är väldigt många som skriver och frågar hur det går för oss med bostadsletandet och jag tänker att vi kanske måste säga någonting om detta. Sanningen är den att vi flyttar ut om fyra veckor men inte har köpt något nytt. Som tur är så har mina föräldrar en övernattningslägenhet här i Stockholm som vi kan få låna under tiden vi fortsätter leta. Tyvärr så kommer hissen tas ur bruk direkt efter årsskiftet vilket inte är så roligt men det kanske sätter lite fart på oss så vi kommer till skott med ett köp.

Vad är det då vi letar efter? Ja vi är ganska överens om vad vi vill ha, vi har bara inte riktigt hittat det ännu. Jag gissar att vi än så länge sett drygt tio lägenheter, vissa finare än andra. Just nu är vi lite osäkra på om vi ska köpa en topprenoverad lägenhet eller om vi ska göra jobbet själva och sätta vår egen touch på boendet. Ja nu ska vi såklart inte göra själva renoveringen själva men vi kan ju bidra med våra tankar och önskemål till den vi anlitar. Ikväll har vi två visningar inbokade men sanningen är den att vi egentligen redan förälskat oss i ett objekt vi redan sett, men där är säljarna lite krångliga och vill inte riktigt flytta (!?) om vi inte maxar vårt bud.

Under tiden vi kommer bo hos mamma och pappa kommer det bli en längre tur varje morgon än vi är vana vid men det är helt okej för mig. Det enda som betyder något är att hon är där hon trivs och betyder det en bussresa på 30 minuter varje morgon so be it! Vad tycker ni är “lagom långt” till förskola/skola? Och vill ni gärna ha det nära hemmet eller jobbet? Det skulle vara kul att veta hur ni andra tänker så jag kan pusha Johan lite 🙂

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. maria

  I Stockholm tycker jag allt under 45 min kommunalt är av intresse. Vi köpte radhus i Vega/Haninge i höstas och flyttade in i julas. För mig tar det ganska exakt 30 min från dörr till dörr och då går jag sista biten för att skippa buss 🙂 Jag skulle däremot inte åka i typ 1 timme med flera byten. Nu har jag promenad till tåget på cirka 7 min, tåg, promenad på cirka 10 min till jobbet. Hade jag behövt åka buss, tunnelbana och buss så nej.

 2. Jennifer

  Måste bara säga ni verkar som två helt underbara föräldrar till eran fina Miriam 😌. Vi åker 12 min med bilen till förskolan bor lite mot landet. Skulle vi ta bussen kanske 40 minuter. Finns förskolor i vårat samhälle men som vi inte alls fick bra magkänsla av. Nu har vi världens bästa förskola allt känns så bra och jag skulle åka flera mil om det va så 🙈. Jag tar också dom flesta lämningar och hämtningar men gör inte mig något tycker bara det är mysigt 😍. Lycka till med lägenhets letandet!

 3. Geraldine

  Barnen ska självklart gå där de och föräldrar trivs bäst. Jag skulle åka lååångt om fallet skulle vara så❤

 4. Eva

  Hej hej – de börjar bli några år sen vi hade förskolebarn här hemma. Jag tycker de allra viktigaste är trivsel för barnen och både barn och föräldrar känner en trygghet med den förskolan man går på. De kan definitivt vara värt att ha 30 minuters resväg när man är nöjd med förskolan. Ni vet va ni har men inte va ni får 😉- måste oxå få säga att ni är två underbara föräldrar till en helt bedårande liten tjej. Kram till er ❤

 5. Ing-Marie

  Miriams bästa går först, resten får man lösa. Yannick ville verkligen inte gå på dagis, så jag jobbade natt och Tommy dag. Det fixade sig. Ni är så sköna i ert förhållande så det fixar sig. Alltså hon är ju hur söt och framåt som helst. Skulle inte byta dagis om jag vore i ert ställe. Kram på er🤗

 6. Shubs

  5 Jun 2019 … If you’d like to buy and sell Bitcoin for cash, this guide is here to help you. Paxful allows you to buy bitcoin with cash using bank deposits as well … https://btccashwiki.com/purchase-bitcoins-with-cash.html power

  No; vitamins will not cure chlamydia.

  Will wearing unplugged over ear headphones cause tinnitus?

  levitra costo in italia

  You need to check up with doctors after a while.

  2 Apr 2019 … Low dose naltrexone is, of course, sold as a cure-all in many forms of of all of Dr. Berkson’s pancreatic cancer patients treated with ALA-LDN … low low

  Patients stabilized on a diabetic regimen who are exposed to stress, fever, trauma, infection, or surgery may require administration of insulin.- Does not cause hypoglycemia when taken while fasting, but may increase hypoglycemic effect of other hypoglycemic agents.

  fktrpr94f
  Erection dysfunction condition in men is an on-going condition man might have come across, this problem can lead to various bothersome conditions which includes stress, affect self-confidence and reason behind some related conditions.

 7. Johanna

  Nej det där är inte ok! Ni har valt att bli päron tillsammans och det innebär att man delar på sådant som lämning och hämtning så långt som möjligt. Bådas hälsa, tid och jobb är lika viktigt och framförallt så rycker man inte upp ett litet barn ur en trygg förskola hur som helst. Du kan hälsa din man att han resonerar PRECIS som en heterosexuell mansbebis. Heterosexuella män gör PRECIS sådär. Skjuter över ansvaret för barnen på mammorna och sätter sin egen bekvämlighet framför barnens behov. Släng dessutom fram lite material från nätet om anknytning och hur viktigt det är för framtida relationer och den psykiska hälsan. Anknytningen i relationerna till förskolepedagogerna är också jätteviktig. Stå på dig!

  1. johnvalencia
   John Valencia

   Åh det är absolut ingen fara för mig. Det var inte meningen att måla upp honom som en mansgris. Vi är väldigt olika Johan och jag vilket är helt okej för mig. Men tack för stöd och pepp!

 8. Linda

  Haha..jag är 43 o har nu tre stora barn. När du skriver renovera tänker jag neeej. Men utgår från mig själv när vi köpte ett ruckel som vi renoverat upp under småbarnstiden. Med facit i hand hade vi köpt nytt. Det löser sig i slutändan. Så mysigt o följa er familj. Och tur att Miriam fick er som föräldrar. Är själv fosterbarn som det hette då. Men fick flytta runt, runt från 2 års ålder och har PTSD idag av allt kaos. Att se hur ni tar hand om Miriam berör mig djupt💗

 9. Emelie

  Vi bor på landet och har ca 7 min till förskolan med bil, och ca 1h till högskolan där jag pluggar och 15 min med bil från sambons jobb till förskolan. Vi hade kunnat välja en annan by att ha förskolan i som ligger lite närmre jobb/högskolan. Men för oss var det viktigt att förskolan ska vara lite mindre och vi gick lite på att förskolan har gott rykte om sig. Barnen trivs super bra där och hade inte velat byta även om vi hade flyttat en bit 😁