Hade ni sagt till om den obytta blöjan? – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Hade ni sagt till om den obytta blöjan?

Igår när jag hämtade Miriam på förskolan var hon i vanlig ordning glad och pigg så jag fick nästan jaga henne för att få med henne hem. Väl hemma skulle vi läsa en bok och hon klättrade upp i mitt knä med Fante i famnen. När hon satte sig kändes det lite konstigt så jag lyfte ner henne och kikade i byxorna och inser att hon har på sig samma blöja som jag satte på henne på morgonen. Hur kan jag då veta det? Jo för att förskolan har en helt annan blöjsort än den vi använder hemma.

Först blev jag jätteirriterad och tänkte hur är detta möjligt? Sen tänkte jag att Miriam var ju jätteglad och verkade inte bry sig det minsta och då behöver ju inte jag heller hetsa upp mig. Imorse när jag lämnade henne på förskolan så pratade jag med en av pedagogerna och bara kollade läget och berättade om att jag upptäckt detta. Jag var väldigt tydlig med att det inte är någon fara och att “sånt kan hända”. Jag vill verkligen inte bli den där föräldern som gnäller och klagar men jag kände ändå att jag inte kunde hålla detta inom mig.

Ni som har barn, har detta hänt er? Hur gjorde ni? Tacksam för feedback så jag vet hur ni tänker.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Izbelle

  Detta är verkligen inte okej någonstans överhuvudtaget. Jag själv jobbar på förskolor och jag är noga med att byta deras blöjor alltid!! Dem SKA kolla barnens blöjor mes jämna mellanrum. Jag tycker att ni ska kontakta chefen för förskolan. För detta är som sagt INTE OKEJ!
  Hoppas ni får en bra resa i Paris och gott nytt år på er!!❤️❤️

 2. Sakina

  Ja det har hänt mig 2 ggn när jag hämta de min son så var inte alls ren i sin blöja å hade bajsat det suttit länge till å med han väldigt rött oxå. Så jag blev jätteirriterad å ringde upp till förskolan å fråga satte dem om att vrf hade dem inte byt på han då fick jag inget vettigt svar. På pekade ett antal ggn oxå när han blev inlämnat till förskolan att dem ska ha bättre koll. Att det viktigt att byter på barnen i god tid innan dem behöver ha ont elr bli röd.

 3. Victoria

  Ja detta har hänt mig, dock hade min son bajs kvar så länge att han var helt röd och blåsor i underlivet. Det var hemskt han grät varje gång han kissade och ja jag är den gnällande föräldern för att kan dom inte byta en blöja så kan dom ju förstå att jag kommer vara den gnällande föräldern!

 4. Tess

  Jag hade absolut sagt till, inte okej och sånt kan hända nej de ska inte ens få hända. Våran son va med om de en gång och hela pungen och långt ner alldeles röd. Jag ringde direkt på dagis men inget svar så ringde faktiskt upp chefen och 5 min senare ringer en personal och ber om ursäkt. De hade varit 1 ordinarie och sedan vikarier men ingen ursäkt iaf tycker jag, men de upprepades aldrig igen.

 5. Nathalie

  Hade aldrig accepterat en obytt blöja och det är inget som skall hända. Här har dom schema då dom byter under dagen samt vid behov såklart.

 6. Emma

  Jag anser att du gjorde rätt, klart att du ska informera pedagogerna om det som hänt men att du ser det utifrån hur de påverka Miriam. Det är aldrig okej att ett barn har samma blöja en hel dag på förskolan. Jag hade dubbelkollat med pedagogerna om vad för system de har över blöjbyten. Jag som blivande förskollärare och som jag vikarierat mycket innan har varit på olika förskolor och de har alla någon form av avprivknings system. Som du nämner de kan hände men jag anser att de är super viktigt att informat om de händer så att de vet.

 7. Hanna

  När äldsta sonen var två år så hämtade jag honom från förskolan. Han hade bajsat då men bestämde att vi skulle byta hemma. Börjar ta av kläderna och inser att han hade samma blöja som jag lämnade honom med.. den var dyblöt och bajset?! Ja stackaren säger jag bara.. det hade runnit längs hela benet och ner i stövlarna och han var så blöt. Bajset var även intorkat på benet… så vet inte hur länge han hade gått med detta… (han var ute när jag hämtade) men detta var fruktansvärt 🙁

  1. johnvalencia
   John Valencia

   Men jag blir så ledsen när jag läser det här. Jag förstår att det kan vara stressigt på förskolan men det är inte okej. På vår förskola är det tio barn på Miriams avdelning vilket är toppen för då finns det fullt fokus på alla små. Hoppas verkligen att ni fick möjligheten att prata om detta med pedagogerna. Tack för att du delade med dig.

 8. johnvalencia
  John Valencia

  Men herregud!! Ja det här var ju en helt annan historia. Såå hemskt! Skönt att det blev bättre efter tillsägelsen. Tack för din kommentar 🙂

 9. Joanna

  Självklart ska man säga till! Förhoppningsvis har de rutiner kring blöjbyten? Typ innan lunch, innan mellis och vid behov, be dem berätta/visa blöjschema? Smart att ha en annan sort på föris. Det beror ju lite på hur lång dag hon går också, jag har blivit jättebesviken om mina barn inte fått nya blöja på säg 5-6timmar. Du är en klok pappa du!

 10. Marie

  Klart man säger till. Sen kan misstag hända och det är inte ok. Ett barn ska inte ha samma blöja en hel dag. Sen verkar du sagt till på ett bra sätt och inte bara gapat och hojtar som man får höra om det händer av en del. Men du John har ju jobbat inom barnomsorgen då vet du att man ” kan missa”

  1. johnvalencia
   John Valencia

   Ja det är helt okej och Miriam var inte påverkad av detta. Jag vet att man lätt kan glömma men ville ändå bara påpeka det. 🙂