30 Mars – Min telefon stressar sönder mig!! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

30 Mars – Min telefon stressar sönder mig!!

Näst sista inlägget nu! Jag har märkt att min telefon stressar mig något enormt. Jag vill alltid vara snabb och tillgänglig men ibland passar det inte. Ett exempel, idag när jag var på stan fick jag ett sms jag ville svara på men stod med händerna fulla inne på Filippa K när Johan shoppade. Hur jag kunde veta att jag fick sms? Jo min klocka talade om det för mig och jag blev direkt stressad och fick ökad puls. Klockan och telefonen är i maskopi mot mig. Egentligen är det ju inget att hetsa upp sig för men jag har alltid levt efter devisen ‘svara så snabbt jag kan’ av respekt för den som hör av sig. Det här gäller också i sociala medier vilket egentligen är helt onödigt, vill någon något viktigt får ju personen ringa.

En annan sak jag utsätter mig för dagligen är alla mina alarm som ringer i tid och otid. Jag använder alarmen för att påminna mig om saker jag behöver få gjort under dagen. Vissa alarm följer med mig dagarna i ända och nu har även lilla Miriam börjat bli stressad av det här. När alarmet ringer så springer hon runt och ropar för att jag ska stänga av den. Om jag inte har alarm är risken stor att jag skulle glömma vad det nu må vara. Men har jag alarm på och sen stänger av utan att ta tag i det är risken lika stor, då måste jag sätta på snooze vilket betyder att telefonen ringer nio minuter senare igen och så fortsätter hetsen.

När jag är ensam med Miriam vill jag ju inte heller sitta med min telefon och då är det extra stressigt om någon börjar skicka meddelanden och vill chatta en stund. Så med det här inlägget vill jag egentligen säga: kontakta mig gärna, men bara om ni har tid att vänta annars får ni ringa.

Nu ska vi släcka ner här hemma och ladda för earth hour, gör det ni också!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.