24 mars – Mitt liv som eldsjäl!! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

24 mars – Mitt liv som eldsjäl!!

Nu när vi närmar oss slutet på den här månaden tror jag ni börjar lära känna mig på riktigt. Idag tänkte jag berätta om ett parallellt spår i min karriär, nämligen mitt ideella arbete.

Jag har aldrig varit en föreningsmänniska och som barn idrottade jag högst sparsamt. Men 2002 bestämde mina föräldrar att jag skulle börja jobba på en fritidsgård två kvällar i veckan för att komma ifrån att bara hänga på stan. Så på dagarna var jag på förskolan (som ni läste om i senaste inlägget) och  onsdagar och torsdagar även på fritidsgården som faktiskt låg precis bredvid.

Första kvällen jag var på fritidsgården träffade jag kvinnan som var ansvarig och fick en genomgång av hur arbetet med barnen såg ut. Den här kvinnan (Anneli) som var i ålder med mina föräldrar visade sig vara en underbar människa som kom att bli en otroligt viktigt person under mina sista tonår. Hennes barn blev som mina syskon och jag spenderade nästan all min lediga tid hos hennes familj. Idag är hon en av mina bästa vänner och vi hörs och ses så ofta vi kan.

Vid sidan om fritidsgården hade vi också sommarkollon för barnen åren 2002 – 2004. Vi åkte till Gränna/Visingsö och Kolmården samt på en dramatisk tur på Göta Kanal med Kung Sverker. Fritidsgården tillhörde föreningen Borens IK och både jag och Anneli vara med och arbetade med i stort sett alla föreningens event och åtaganden. Otroliga minnen som jag bär med mig för livet!

Efter det här tog jag en paus från det ideella men tog upp det i september 2010 när jag blev volontär hos Plan International här i Stockholm. Jag började vara där vid sidan av mitt jobb hos Hugo Boss och tog mig från city till Hammarby Sjöstad ett par halvdagar i veckan. När jag blev butikschef fanns inte längre tiden men i samband med att jag blev utköpt sommaren 2012 kom jag tillbaka på heltid. Tydligen gjorde jag ett ordentligt intryck för i november blev jag anställd och då hade jag hunnit med en hel del upptåg.

Att jobba utan betalning kan vara ännu mer tillfredsställande än att få lön. Det är en enorm drivkraft att ensam eller tillsammans med andra få brinna för frågor och jobba för förändring eller vad det nu må vara. Jag kan verklige se tillbaka på allt det ideella och stolt säga att det bidragit till den jag blivit. Tack till alla som jobbat med mig och varit med och jobbat för en god sak.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.