9 mars – Min personliga resa!! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

9 mars – Min personliga resa!!

Imorse åt jag och Miriam frukost med en kär vän som jag tyvärr inte träffar lika ofta som jag skulle vilja. Livet kommer ibland i vägen men har man en stadig grund klarar vänskapen små uppehåll.

Vi kom att prata om dessa personliga inlägg jag delar med er här i bloggen och hon påpekade att det fanns ett inlägg som är viktigt att få med: min personliga resa. Det här blir inget blödigt inlägg som tar avstamp i barndomen utan vi börjar i samband med att jag flyttade till Stockholm 2009.

Som ensam i en stor stad handlar det ganska tidigt om att hitta vänner och sin plats. Jag kände verkligen ingen när jag flyttade upp och fick göra som så många andra: börja på jobbet!

Mina kollegor var otroligt snälla och bjöd med mig på olika saker. Sen hade jag tur att jobba på ett så stort ställe som Åhléns City där det finns massor av människor att lära känna. Under sommaren inledde jag också en relation och blev ganska snabbt sambo. Min personlighet var absolut inte redo för en relation och absolut inte för något samboende. Mycket riktigt kraschade allt ganska snabbt och veckan innan Anna Bergendahl vann Melodifestivalen 2010 separerade jag.

Det här gav mig en hel del tid att tänka och vara för mig själv. Parallellt fortsatte jag jobba på hårt med målet att i alla fall lyckas med karriären. Under den här tiden utvecklade jag även en smått narcissistisk sida och mycket i mitt liv kom att kretsa kring just mig och jag hade alltid mina intressen främst. När jag ser tillbaka på den tiden nu kan jag inte förstå hur vissa vänner orkade med mig åren 2010-2013.

Efter påsken  2013 valde jag att testa något nytt och lovade min dåvarande PT Pär att ta en paus från alkoholen. Inte för att jag hade några problem utan för att fokusera på resultaten av vår träning. Pausen varande i exakt 53 veckor (ett år och några dagar) och när jag väl drack igen så var jag lite av en ny människa. Jag lärde mig mycket under det här året, både om andra men framförallt om mig själv. Det var även här jag lade grunden till den träning jag sysslar med idag.

Nu är vi inne på 2014, året jag blev jag tillsammans med Johan (som ni redan kunnat läsa i bloggen). Mina föräldrar har ofta påpekat min personliga utveckling och mycket är tack vare just Johan. I en relation måste man hela tiden jobba tillsammans och kompromissa, något jag tidigare inte var så bra på.  Jag skulle säga att vi hade en knackig start, mycket på grund av att jag fortfarande då inte förstod hur ett förhållande bör fungera. Men ganska snabbt kom jag in i rätt hjulspår och vi hänger ju ihop än idag.

Min vän sa imorse och jag citerar: ”Vi som känner dig ser att att du är en helt ny människa och att du har gjort en enorm resa under tio år.” För mig är inte detta inlägg någon klapp på axeln utan mer en historia om att jag en gång varit en vilsen kille i en ny stor stad som testat mig fram och senare landat i en trygg bra relation med en man jag älskar. Min historia är inte unik utan kan nog handla om vem som helst!

Tänk att jag får dela livet med dessa två. Jag har aldrig varit lyckligare än just nu!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.