Nu är jag trött på det här!!!! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Nu är jag trött på det här!!!!

Nu börjar jag på allvar tröttna på det här!!! Jag är, som ni säkert gissat, svag för söta barnkläder. Redan för tio år sedan började jag samla på dem bara för att de var så otroligt gulliga. Nu när vi fick en liten tjej hade jag redan en uppsjö av kläder i olika storlekar som jag bara packade fram. Modet svänger inte lika kraftigt för de små så det  var ingen fara med färger och mönster. Men nu har jag stött på ett för mig oväntat problem, barnmatsfläckar!

Jag förstår såklart att det blir fläckar när små barn är i farten, både på mig och på henne. Jag har börjat att alltid ta av mig på överkroppen när hon ska äta för att slippa ducka när hon skrattar och skvätter med skeden. Men frågan jag nu ställer mig varje dag är varför färgen på maten är så tydlig? Allt är ju nästan brunt som köttfärssås och det gör att fläckarna nästan är omöjliga att få bort.

Ta den här lilla klänningen som exempel. Hon åt här om dagen och bar såklart haklapp men ändå så gled lite gryta ner på klänningen som nu efter en tvätt fortfarande ser smutsig ut. Självklart har jag försökt med diverse preparat och sprayer men den sitter fast. Jag skulle bli så glad om någon kunde komma med bra tips på hur jag löser detta, annars kommer hon snart bara få ha blöja när hon äter. Just nu ligger hon verkligen på minus på klädkontot och hennes garderob är snart dyrare än min.

Nu får vi gå och ta dagens tredje bad, vi hörs senare!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Matfläckar som köttfärs, lägg det blött i solen och låt torka! Suveränt! Bärfläckar, kokande vatten! Blåbärsfläckar går bort, helt magiskt! Fett fläckar, massera in handdiskmedel på fläcken innan tvätt. Missfärgat o ranson fläckar vanishbad 👌🏻👌🏻

 2. Josephine

  Så länge ni är i hemmamiljö så låt henne äta i bara blöjan, det spar dig mycket irritation! Ikea har bra ät/måla förkläden (vita med prickar) som räddat vårt barns kläder många ggr.

  Det blir bättre när dem äter riktig mat utan så mycket puré och kladd. Håll ut! Och det är helt ok att bli tokig på kladd 😘

 3. Afrodita

  Jag tog alltid soda bikarbonat blandat med lite citronsaft, låt det stå en stund och sen tvätta
  Det ska blötas så snart efter fläcken uppkommit

  Ps,så söt tjej herre min vad gullig hon verkar gilla mat den docka 😘och du är super fin farsa 👍som ta hand om henne
  Lycka till

 4. Ll

  Billiga “slit å slängkläder” (typ loppis) att äta i?
  När de blir äldre å rör på sig mer + förskolelek går det dessutom lätt hål i plaggen. Bra med enkla kläder som lätt kan lagas/tvättas rejält! Å inte gör nåt om de kommer bort mm

 5. Lilly

  Sköljer direkt när mina barn ätit och efter jag sköljt av maten på plagget så masserar jag in yes diskmedel de är så så bra 🙌🏼 Hoppas de funkade på kommande plagget (måste tanden direkt helst) 🙂

 6. Alexander Glad

  Alltså dom där armarna hur sött är inte det <3 🙂
  Exakt som våran lilla Freja.
  Är så Glad för eran skull <3 <3 <3

 7. Jennie

  Blötlägg direkt och lägg på ”Tabort” spray direkt. Hade nog låtit henne äta i typ en målerirock. Inte värt fläcka ner kläderna!

 8. Sara

  Haha jag känner igen det där. Min son blir tre nu och det börjar bli mindre kladd. Dock blir kläderna nu förstörda av gräsfläckar och de slits snabbare. Men testa Galltvål i fast form blöt fläcken med vatten och gnugga fläcken med den och låt verka en stund innan du tvättar kläderna. Det bästa jag har testat.