Konsten att älska någon annans barn! – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Konsten att älska någon annans barn!

Det jag syftar på i rubriken är det här med arv och biologi. Som jag tror att ni alla vet är jag adopterad och kom till mina föräldrar när jag var strax under ett år. Vår lilla tjej är inte adopterad, som jag skrev i det första inlägget, men det finns ändå likheter. När jag kom till mamma och pappa så fick jag en helt ny släkt på köpet och alla tog mig till sig på en gång. Vad jag vet har ingen ifrågasatt det här med att jag redan hade haft en annan mamma tidigare som födde mig men som sen inte kunde vara en del av ett liv.

Under min uppväxt har vi i släkten haft en mycket nära relation och jag har stått nära både mor- och farföräldrar så väl som kusiner. Tyvärr förlorade jag några viktiga släktingar mellan åren 2011-2014 och idag har jag och Lillis varit nere på kyrkogården och tittat på både gravar och minnesstenar.

Jag delar inget biologiskt med vår lilla tjej och det gör jag inte heller med någon annan av dem jag älskar och kallar familj. För mig är det helt enkelt inte viktigt. Jag har den familj jag behöver och den har vuxit ihop genom miljöerna vi delat. Jag både hoppas och tror att min nya lilla familj kommer fortsätta växa sig starkare för varje dag som går, precis som den familj mina föräldrar skapade åt mig och min lillebror.

Här står jag och berättar för henne om min mormor och morfar som har betytt jättemycket för mig. Hon skrattade och vinkade åt stenarna som pryder deras minnesplats medan jag tyst fällde en tår, både av sorg men också av glädje för allt jag har framför mig. Sen gick vi till farmor ock fikade!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sakina

  Jag tycker att ni är fantastiska pappapor till söta Miriam. Ni är så guldvärda det ni gör varandra å för lilla Miriam. All lycka till er familj. Massor med kärlek ni delar med er. ❤️❤️❤️🙏🙏🙏

 2. Afrodita T

  Kärlek har inte alltid med generna att göra,din kille och du har inte samma gener men kärleken finns,du älskar den du får kärlek av,samma med barn,hon älskar er för den kärlek hon får,ni är fina ihop, och du verkar var stark kille trots bakgrund din,kärlek övervinner det mesta(Afroditas teori)
  Söt liten tjej hoppas hon får änglarna med sig livet genom😘Jag har varit i Hälefors liten bruksort men mysig omgivning
  Folk är som de är både och som överallt i Sverige
  Mvh

  1. johnvalencia
   John Valencia

   Hej,

   Tack för din kommentar. Det går aldrig att säga men vi vill ha henne i våra liv för alltid så vi fortsätter göra så gott vi kan för att hon ska få en bra uppväxt. 💛