Hur flyger man bäst med små barn?? – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Hur flyger man bäst med små barn??

Alltså nu kan det vara så att vi har tagit oss vatten över huvudet men det är hur som helst så att vi ska ge oss ut på en långflygning med vår lilla tjej. Ni kan läsa mer om resan i >>Johans blogg<< och samtidigt vara med och tävla om en egen resa för dig med sällskap till ett värde av 20 000 kr. Det vill ni verkligen inte missa!

Hur som helst så behöver jag nu tips på hur man sysselsätter en ettåring under en flygresa. Som ni vet kan hon ju inte riktigt gå ännu men jag gissar att hon kan det till hösten när vi flyger. Innan ni säger att vi inte borde resa alls så kan jag meddela att BVC har sagt att det inte är några problem alls, vi kommer få alla sprutor vi behöver innan.

Gällande resan så kommer vi ha stor hjälp av att hon sover mycket, hon kommer säkert spendera 50 % av tiden i luften vildandes i våra knän. Men låt oss fokusera på den andra halvan som jag gissar kommer bli den tuffa.

 1. Vad har ni för bra tips på roliga aktiviteter?
 2. Vad gör vi om hon blir ledsen vid start och landning? Jag har hört att man ska mata då för att det inte ska bildas lock för öronen, stämmer det?
 3. Vilken typ av leksaker stör medpassagerarna minst?
 4. Ska vi satsa på digital eller klassisk utrustning?
 5. Är det okej att vandra lite i gångarna och passa på att gångträna?

Jag skulle bli så otroligt glad om ni ville hjälpa oss med lite bra tips så vi inte känner oss så dumma när vi kliver ombord. I och med att ditresan är en dagflygning så kommer vi verkligen behöva förbereda oss. Sen gissar jag att vi alla tre kommer sova i ett dygn när vi väl landad, men det får vi väl bara acceptera!

Foto: Vagabond

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. P

  Ta med en ipad och ladda ner roliga pedagogiska spel (finns massor av tips på nätet), barnböcker (godnattsagor hette en app som vi hade förut på fsk, var jättemånga barnböcker i en app!) och kanske favoritserien nerladdad till netflix.
  Barnmat får man ta med sig på flyg. Hörselkåpor är att rekommendera för start/landning, gärna något att tugga på då också ifall hon är vaken (typ russen eller annat i lite seg konsistens som inte är lika farligt spm tuggummi). Likaså favorit gosedjuret och filten. Barn har stor glädje av att resa, så oroa er inte för ”för tidigt”. Bonuset är att utforska ett land genom ett barns ögon, sjukt mycket häftigare, för man lär sig se på världen med helt andra ögon och allt blir desto mäktigare/spännande! 😍 plus att man faktiskt tvingas upp och iväg på ett annat sätt än när man bara åker vuxna, risken att man hamnar vid poolen sent är ju desto större med bara vuxna 😉

 2. Jimmy Striger

  Hej John!
  Som pappa till 5 barn och som pappa som rest med alla barnen sedan deras födslar så ska jag försöka svara lite enkelt.
  Fråga 1: aktivera er på ett sett som gör det enkelt för er, man måste inte göra allt som alla andra gör. Har man ett litet barn så kan man tänka på att barn i så liten ålder behöver sova också, så barnvagn att ta med är bra på utflykter, sen är det kanske viktigt att tänka påsmetat med solljus, gör en aktivitet som kanske inte är att bara vara ute, gå på museum, gå till en härlig park/ trädgård, gå och titta på djur, kolla om det finns någon lekpark i området ni ska till etc etc, eller kanske ett tempel att titta på.
  Fråga 2: Man kan ta med sig nässpray som man ger innan start, men oftast är det landningen som känns värst eftersom det tar längre tid vid inflygning, men en nappflaska med dricka är alltid bra, samt att försöka stimulera med något positiv som får dom att skratta lite.
  Ett annat tips är att planera sin resa för barnens bästa, boka en flight som ligger bra i dygnet, tex tider då barnen ofta sover, det underlättar otroligt mycket.
  Fråga 3: man måste inte ha massa leksaker, välj ut några få, typ 3 st kanske, lite pyssel kanske, eller varför inte en bra och rolig pekbok. Ingenting med ljud som stör andra.
  Fråga 4: Skulle säga att en iPad tex är kanon, samt som innan med pekböcker.
  Fråga 5: självklart kan man gå lite i gångarna, barn behöver röra på sig precis som vi vuxna. Jag har aldrig uppfattat att folk stört sig på mina barn om dom velat gå lite, ett tips är att boka platser nära toaletterna så att man är nära skötbord, sen finns det ju mer plats att stå där med ens barn om dom vill röra sig lite.

  Viktigast av allt är att göra det ni känner för att göra❤️