Hur får man egentid som förälder?? – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Hur får man egentid som förälder??

Johan och jag har många gånger kommit att diskutera det här med egentid och det har alltid framkommit att vi har helt olika behov av detta. Som nyblivna föräldrar kan det vara svårt att hitta egentid, det är tillräckligt svårt att hitta tid för varandra. Jag gissar att flera av er som läser detta har tampats med denna utmaning. Hur gjorde ni? Vad prioriterade ni? Jag som älskar träning och främst löpning brukar tvinga till mig 30 – 45 minuter om dagen för att få lite tid för mig själv samtidigt som jag samlar energi. Sen vill jag gärna ha en timma i badrummet på kvällen för hudvård, men här kan det ibland ta stopp. Johan som inte är lika intresserad av träning passar istället på att jobba och det betyder mycket för honom. Sen vill han helst att egentid är “vi-tid” så vi brukar avsluta dagarna med att titta på någon serie.

Våra rutiner är ju som ni vet att jag är föräldraledig på heltid i veckorna och sen kommer Johan och stöttar upp på kvällar och helger. Alla familjer ser olika olika ut men för oss funkar detta bäst. Delade ni ledigheten på något annat sätt?

I helgen har vi fokuserat på sol och bad. Eller vi har solat och hon har badat. Jag har lyssnat på alla era tips och satsar på filtar, solhattar och massor av solskydd men sen såklart haft henne i skuggan så mycket det gått.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emilie

  Nej vad härligt ni verkar ha det ❤️. Minns när jag fick mitt barn så trodde jag att jag skulle hinna med maaassa ensamtid, typ kunna lockar håret och sminka mig innan jobbet. Ha-ha, glad om man nu ens få gå på toa ifred en kvart 😂. Så har inga tips på hur man får ensamtid, tyvärr 😩😂

  1. johnvalencia
   John Valencia

   Haha ja jag förstår precis vad du menar. Jag får en del egentid på dagen när hon sover men då är jag ju ändå bunden till att sitta bredvid. Jag får nog bara vänja mig och njuta av dagarna jag har. ❤️👋🏻

 2. Kenneth o Ewa

  Inte mycket till egentid. Tyvärr om man är två o en är hemma s.a.s. Men njut av tidningen. Snart går hon o gifter sig. Tiden går så fort. Men, vad heter det lilla livet🤔🤔🤔🤔🤔🤔

  1. johnvalencia
   John Valencia

   Haha tänker ni redan på giftemål? Haha ja vi ska passa på att njuta så mycket vi bara kan. Ta hand om er 😍