Avkastning på min dyra ryggsäck – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Avkastning på min dyra ryggsäck

När Johan och jag var i Bangkok sommaren 2015 (min första utlandsresa på nio år) började jag en tradition som jag håller än idag, att köpa nya väskor i samband med resor. Just den här resan köpte jag två, en från Fendi och sen min älskade ryggsäck från Louis Vuitton. Just ryggsäcken hade jag funderat lite på ett tag och gick med bestämda kliv in i butiken i den exklusiva butiken och jag kunde se hur säljarna förstod att ni blir det sälj.

En gullig tjej hann först fram och erbjöd mig sin hjälp och vi satte fart mot ryggsäckarna. Jag valde ganska snabbt ut vilken jag ville ha som matchade mina behov. Den var rätt dyr (såklart) men jag hade på känn att jag skulle ha stor användning för den och på så vis komma ner i ett bra PPA (pris per användande). Precis efter att jag betalat och lämnat butiken blev jag arresterad på gatan utanför gallerian på grund av nedskräpning, så just det här köpet minns jag lite extra.

Nu har det gått drygt två år sedan den dagen och jag tror, utan att överdriva, att jag burit den minst tre gånger per vecka sedan dess. Lägg sen till att jag troligen kommer ha väskan kvar i minst tio år till innan den gjort sitt. Slår man ihop allt detta så är en ryggsäck från Louis Vuitton en toppeninvestering även om du måste lägga hela summan vid köptillfället. Hade jag gått på en billigare variant hade jag troligen bytt ut den ett antal gånger under åren och kanske till och med kommit upp i samma summa men frestat på miljön betydligt mer. Hur tänker ni? Småslösar ni mest hela tiden eller satsar ni långsiktigt?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.