Vad betyder ‘att raffla en doning’? – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Vad betyder ‘att raffla en doning’?

Min vän Peter brukar alltid säga till mig att jag talar som en gammal dam och använder ord som inte längre finns. Ända sedan jag var liten så har jag fått höra att jag är lillgammal och det beror nog på att jag alltid uppskattat att prata med äldre människor. Det här har ofta varit en styrka för mig då jag alltid tagits för att vara äldre i mina yrkesroller och kunnat prata mig till det jag velat ha, men detta var innan jag kom till Lifestyle Publishing. Här har jag tvingats lära mitt ett nytt språk, som talas flytande av mer eller mindre varje individ här på kontoret. Fraser som “jag kommer snart jag ska bara raffla en doning” är vardagsmat och det lämnade mig ofta som ett frågetecken. Vad betyder raffla och vad är en doning?

Under min tid i Istanbul och Bodrum har jag fått lära mig en hel del av mina kollegor och jag har nu upprättat ett eget lexikon. Nu gäller det bara att inte ta in för mycket av dessa nya ord för jag gissar att mamma och pappa kommer bli mäkta förvånade om jag nu efter 30 ska ändra hela mitt språk. Nu måste jag sluta för jag ska hassla ner till Wink i Sturegallerian för vi rafflar ett event där ikväll. Vi kanske ses där?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.