Förare 316487 ‘slängde’ ut mig ur sin bil – John Valencia
johnvalencia

John Valencia

Förare 316487 ‘slängde’ ut mig ur sin bil

För några helger sedan var jag och Johan hemma hos Robert för att kika på hans nya lägenhet. När vi skulle bege oss hem därifrån så beställde vi en taxi från det bolag som jag åkt med i alla år. När jag bokade uppgav jag adress och allt var frid och fröjd. Vi klev ner på gatan för att vara förberedda men ingen bil kom så efter en dryg kvart ringde vi växeln bara för att kolla i och med att det är ett nybyggt område med nya adresser. Vi fick då till svar att bilen stod på adressen vilket vi nekade till då vi inte såg den någonstans.

Fem minuter senare ringde föraren och var helt vilse, detta trots att han var en rutinerad förare (läs senior) och troligen varit i Hammarby Sjöstad tidigare. Jag försökte då lugnt förklara för honom vart han skulle åka för att hitta oss. Märk väl att vi nu stått och väntat i nästan 25 minuter. När föraren trots mina försök inte förstod vägen fram föreslog han att vi skulle ringa växeln och boka en ny taxi vilket jag inte accepterade när han ändå var i området och vi redan väntat ute så länge.

Efter att vi lagt på och han påstod att han ändå “typ” förstod så väntade vi ytterligare fem minuter innan jag ringde upp honom och frågade vad det var som gick fel den här gången. Då var han cirka 150 meter från vår position och vi valde att istället gå honom till mötes för att påskynda processen. När vi till slut mötte honom och öppnade dörren var jag rätt irriterad efter att ha stått ute i kylan mitt i natten i en dryg halvtimma vilket jag också påpekade.

Vi kom överens om att han skulle stå för resan men trots det började han muttra otrevliga saker så som “jag längtar till den här körningen är slut” och att “allt är orättvist“. Vid ett tillfälle beklagade han sig över sin dåliga lön vilket jag som kund knappast kan råda över. Han ville sen sätta på taxametern trots att han sagt att han skulle stå för resan och då blev jag ännu surare varpå han började bli hotfull och köra i en rasande fart. Ibland svängde vi nästan på två hjul i kurvorna och han stirrade bara iskallt rakt fram. När vi väl var framme på vår adress så mer eller mindre slängde han ut oss med diverse otrevliga salvor om både det ena och andra som jag ska skona er från.

Summan av detta är att jag såklart hörde av mig till företaget som efter några veckors mejlade och ett samtal lovade att prata med föraren och erbjöd mig rabattcheckar. För mig är inte ersättningen viktig då vi inte betalade för resan, jag skulle mer vilja veta hur föraren tänker och mår i och med att han så snabbt tappade kontrollen och blev vad vi närmast kan kalla galen. Jag hoppas att bolaget tar sitt ansvar här och hjälper honom för jag skulle absolut inte känna mig trygg med att placera mig själv eller någon annan i en bil där han sitter bakom ratten.

Stay safe vänner!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johnvalencia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    gud va läskigt, det är även lite obekvämt höra hur folk klagar över sina löner. Inte så att man själv kan hjälpa dom med det. Låter som angermangement på honom!